sekarang ni tengah gigih nak siapkan popia simpul ni. ada lagi 2 paket kulit popia nak kena siapkan. memang kitorang sekali buat popia ni banyak. sebab semua suka. yummyy..^__^
ada yang tanya aku buat berapa jenis kuih tahun ni. jawapannya 6 jenis. 3 jenis dah siap. 3 jenis lagi kena siapkan. bahan dah beli. rugi kalau tak buat pulak kan.
bab buat kek, aku bagi mak dengan azee buat. sebab aku fail buat kek. haha.
wahh meriahnyasampai 6 jenis..mmg rajin..
ReplyDeletesnng tak wat cara simpul??
ReplyDeleteyui trgin nak cuba.
sedpnye
ReplyDeletesedappppp :)
ReplyDeletewahh gigihnya anis.. kalau akak balik kampung kat sg. nibong bolehlah singgah rumah yer.. mesti sedap semua² kuih anis buat...
ReplyDeletenyum nyum!
ReplyDeletekalau depan TV, sekejap je habis tu hikhikk
akak pun suka...aish nak kena cari kat kedai ni..
ReplyDeletethn lepas saya buat popia nie 4 balang.....thn nie maals pulak nak buat
ReplyDeletebanyaknyer 6 jenis...meriah la raya taon ni hihihi
ReplyDeleteaishhh popia simpul, saper x suka... mkn boleh x sedar abes sebalang tu he3
ReplyDeletebakal siap..hihihi.dtg raya umah anis best jgk gini..
ReplyDeletep/s: ayut saje tag kame yer :)
http://akuayut.blogspot.com/2012/08/segmenkenangan-kad-raya.html
popia simpul ni feveret sy tww...wahhh,sedapnyee...
ReplyDeleteAssalam, sedap nampak... raya pun tak lama lagi memang berusaha tengah buat kuih sekarang erk...
ReplyDeletesedapnyaaaaaa....ni pun antara feveret aku...
ReplyDeleteni bnyk ag nk di simpulll
ReplyDeletesedapnyer, cube share dia nyer inti camne nk bt dik, akak tak penah bt nih tp thn ni ada amik tempahan popia nestum skit
ReplyDeletesy pon wat gak popia simpul thn ni..hehe..
ReplyDeletesedapnya..errah bt gak popia tp popia biasa salut gula n nestum..hihi
ReplyDeleteanak dara sape la ni rajin sgt ni...
ReplyDeletewah suka ngat popia nie..kalau makan mesti makan yg kulit tepi dia dulu..pahtu baru makan tgh..hehe
ReplyDeleteakak kalau simpul banyak yang koyak. hihi
ReplyDeleteSalam.
ReplyDeleteDulu pun rajin buat popia, jual. Tapi popia gulung. Sekarang dah tak buat dah. Hehe. Selamat hari raya.
Sedap ni.. Nurul pun suka.. :)
ReplyDeletemacam mana nak simpul popia tu ek?!
ReplyDelete