Wednesday, August 15, 2012

popia simpul dalam pembikinan


sekarang ni tengah gigih nak siapkan popia simpul ni. ada lagi 2 paket kulit popia nak kena siapkan. memang kitorang sekali buat popia ni banyak. sebab semua suka. yummyy..^__^


ada yang tanya aku buat berapa jenis kuih tahun ni. jawapannya 6 jenis. 3 jenis dah siap. 3 jenis lagi kena siapkan. bahan dah beli. rugi kalau tak buat pulak kan.


bab buat kek, aku bagi mak dengan azee buat. sebab aku fail buat kek. haha.

24 comments:

  1. wahh meriahnyasampai 6 jenis..mmg rajin..

    ReplyDelete
  2. snng tak wat cara simpul??

    yui trgin nak cuba.

    ReplyDelete
  3. wahh gigihnya anis.. kalau akak balik kampung kat sg. nibong bolehlah singgah rumah yer.. mesti sedap semua² kuih anis buat...

    ReplyDelete
  4. nyum nyum!
    kalau depan TV, sekejap je habis tu hikhikk

    ReplyDelete
  5. akak pun suka...aish nak kena cari kat kedai ni..

    ReplyDelete
  6. thn lepas saya buat popia nie 4 balang.....thn nie maals pulak nak buat

    ReplyDelete
  7. banyaknyer 6 jenis...meriah la raya taon ni hihihi

    ReplyDelete
  8. aishhh popia simpul, saper x suka... mkn boleh x sedar abes sebalang tu he3

    ReplyDelete
  9. bakal siap..hihihi.dtg raya umah anis best jgk gini..

    p/s: ayut saje tag kame yer :)
    http://akuayut.blogspot.com/2012/08/segmenkenangan-kad-raya.html

    ReplyDelete
  10. popia simpul ni feveret sy tww...wahhh,sedapnyee...

    ReplyDelete
  11. Assalam, sedap nampak... raya pun tak lama lagi memang berusaha tengah buat kuih sekarang erk...

    ReplyDelete
  12. sedapnyaaaaaa....ni pun antara feveret aku...

    ReplyDelete
  13. sedapnyer, cube share dia nyer inti camne nk bt dik, akak tak penah bt nih tp thn ni ada amik tempahan popia nestum skit

    ReplyDelete
  14. sy pon wat gak popia simpul thn ni..hehe..

    ReplyDelete
  15. sedapnya..errah bt gak popia tp popia biasa salut gula n nestum..hihi

    ReplyDelete
  16. anak dara sape la ni rajin sgt ni...

    ReplyDelete
  17. wah suka ngat popia nie..kalau makan mesti makan yg kulit tepi dia dulu..pahtu baru makan tgh..hehe

    ReplyDelete
  18. Salam.

    Dulu pun rajin buat popia, jual. Tapi popia gulung. Sekarang dah tak buat dah. Hehe. Selamat hari raya.

    ReplyDelete
  19. Sedap ni.. Nurul pun suka.. :)

    ReplyDelete
  20. macam mana nak simpul popia tu ek?!

    ReplyDelete