Monday, February 16, 2015

tips bagi anak makan ubat

Sekarang ni musim demam, batuk, selsema kan. Aku dengan suami pun tak terkecuali. Masing-masing berlumba-lumba batuk. Harap Husna tak jangkit.

Last week balik kampung. Anak sedara, Aqid dah demam dah.

Mula-mula bagi ubat batuk je. Punya la payah. Last-last suami yang bagi ubat. Dia makan kek. Suap Aqid ni sekali. Lepas tu, apa lagi.. Selit 1 sudu ubat. Muka dia pelik je.

Esok tengok tak baik lagi. Kitorang bawak ke klinik. Oh. Waktu ni Aqid dengan kakak dia, Tika duduk kampung seminggu. Doktor bagi 5 jenis ubat. Hambekk. Agak-agak boleh ke guna cara tadi?

So, waktu tu ada beli yakult. Bagi la dia minum separuh. Lepastu suami ambik, konon-konon nak sikit. Lepastu habiskan. Sorok2, Isi balik dengan 5 jenis ubat tu. Pura-pura minum. Lepas tu bagi balik yakult tu dekat Aqid.


Tapi rasanya sesuai untuk anak bawah 2 tahun je kot..huhu


*** kenapa tak boleh upload gambar..?? -___-"

4 comments:

dorsett pink said...

susah jugak nak bagi anak makan ubat kalau she/he is not in the mood

Nurzakiah Hanum said...

great

norhidana miswan said...

heeeheheh kite kene kretip nk bg dia mkn ubat... mcm akak tak penah ada masalah bg ubat sbb kadang2 aiyan yg sbk nk mkn ubat bile dia btk sikit....
yelah dia dh mkn ubat masa umur 2bln, jd mudah nk bg mkn ubat

adianiez AIDA said...

alhamdulillah ijat senang sgt makan ubat.
dia nyonyot ubat tu mcm nyonyot susu aje :)

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...