Tuesday, September 30, 2014

kolam mandi ntuk baby



memang sebelum ni sibuk mencari tempat mandi baby. Terfikir juga sama ada nak beli jenis kolam tu ke, atau jenis besen mandi tu.


Memang niat di hati nak beli jenis kolam. Sebab nampak lebih safety untuk mommy mommy yang baru nak ada anak ni. Akak aku pun memang suggest beli jenis kolam ni. Dia dah guna untuk 2 orang anak dia. heeee. Tapi tengok harga? Erkk.. Mahal-mahal rupanya. -____-" Maka beralih lah niat nak beli besen mandi sahaja. 


Kebetulan ahad lepas pergi cash converter Shah Alam. Konon-konon nak tengok besen mandi dengan bottle warmer. Dulu pergi masa beli stroller tu, tengok ada benda-benda ni. Tapi seperti biasa, kalau memang kita mencari benda tu, memang selalu benda tu tak ada. -____-"


Tapi...Alhamdulillah...Jumpa ini...

 Kolam mandi!! Yeayyy. Harga pula hanya RM39. Dekat Cash Converter ni, kena pandai cari. Sebab kadang-kadang benda-benda alah ni tersorok-sorok. Kena rajin belek sana, belek sini.


Dan, Tadaaaa..

Suami yang gigih meniup kolam dengan mulut sendiri sebab tak ada pam. Comellll je tengok kolam mandi ni. 




nota : ingin bercuti di Port Dickson? Klik SINI..









Thursday, September 25, 2014

pregnancy minggu ke 31

Assalamualaikum..


Alhamdulillah..Hari ni kandungan dah cecah 31 minggu 6 hari. Means dah nak masuk 32 minggu. Badan makin berat dan jadi cepat penat. Nak naik rumah tingkat 5 pun dah mengah-mengah. Sampai rumah memang terlentang je lah atas katil. Heee.


Sekarang ni selalu sangat rasa sakit dekat tulang rusuk kiri. Rasa macam sakit + sengal. Entah nak cakap macam mana. Sebab apa ye? Baby sepak-sepak ke? Huhu. Sebab scan hari tu, memang kaki baby dekat situ. 


Lepas dah kurang sakit tulang rusuk tu, sakit kat bahagian bawah dia pula. Bahagian perut kiri atas. Haaa.. Macam mana tu. Huhu. Tak tahu nak bagi tahu sakit tu macam mana. Tapi bila tekan-tekan lagi sakit. Macam sakit bengkak gitu kot. Duduk tak selesa. Baring pun rasa tak selesa. 


Jadi, nak minta pandangan akak-akak yang berpengalaman. Heee.. Almaklumlah, ni first pregnancy. Banyak benda tak tahu. 



..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...