Monday, September 21, 2015

Jalan-jalan tengok rumah contoh - M Residence Rawang

Last week aku jalan ke Rawang. Kekononnya nak tengok rumah untuk disewa. Rumah area sana kan murah lagi nak sewa. Jauh dari KL la tapinya. Hukhuk.

Lepas tengok rumah, husband ajak jalan-jalan tengok rumah baru. M Residence. Harga memang pergi la... Tapi dah nama pun nak tengok kan. Harga starting 590K tu wehhhhh.

 

Muka Husna excited betul tengok rumah besar. 





Tengok gigih anak dara ni memanjat tangga. Maklum la, rumah sendiri ta ada tangga. 

Sabar ye nak, harga rumah ni pergiii sangat. Tunggu la ummi abah kaya dulu ye. Kikiki.

Tengok rumah contoh, sedap la. Complete semua ada. Tapi kalau beli, ada sink seketul jek. Tu husband cakap, "beli rumah lebih setengah juta, dia bagi sink 80 hinggit je?"

 

18 comments:

MizzTina said...

kahkahkah..suke statement husband awak.. tp btl la, y not dia bg sink yg comel sikit.. rumah mahal nak mamp..

safurara said...

perghhhh 590k? hebat harga!

Malinda said...

dik akak nak nasihat kan kau sikit ni....toksah le beli rumah beso2 sangat sebab takut jadi cam akak ni hah...menyesal wei...hahaha...penat nak bersihkan ...kalau la bole nak je akak kerat rumah akak ni jadi setingkat je tak larat dah nak turun naik hari2....kikiki...tapi akak doakan adik sefamili di murah kan rezeki moga dapat beli rumah idaman hati...aminn

AnneRaini said...

rumah skrg ni hrga mcm tak masuk akal. last2 kite yg golongan pertengahan ni tersepit. Nyampah.

Zira Aziz said...

Rumah skrg xde yg murah huhu..mahal2 belaka..

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum nur anis,

Rumah sekarang bukan mampu milik tapi mampu tengok..
Bayar bulanan bank pun minimum mencecah RM1,500.00.. so hampa sangat..
Tunggu dapat duit terpijak baru boleh beli rumah idaman.. ;-)

Farrah MF said...

Happynya Husna tengok rumah :)

tiga lalat said...

insyaAllah ada rejeki nnti leh beli umah dua tiga bijik lagik., huhu2

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

wuwuwu..seketul je basin nya?harga memang mahal sangat kan..esp area situ..dh la jauh dr kl..huhuh..semoga bertemu dengan ape yang dicari ye anis.

lynndAmya said...

Salam, haha comelnye dia gigih panjat tangga...dulu sy mmg suke cuci mate masuk rumah contoh tau...pastu berangan tu rumah saye, haha..sonok sgt..

Siti Yang Menaip said...

CT jalan2 sni ehehe..

skarang ni ceruk pun mahal.. memang tak la
nak dapat harga murah..

shark said...

meh la sewa umah saya..saya nak sewakan area shah alam..jalan bukit kemuning :)

kakyon said...

Rumah sekarang mahal lah anis. Nak cari yg rega mampu milik susah dah.kalau ada pun area yg kita tak berkenan. Memang seronok tengok rumahccontoh..rasa mcam nak duduk terus kat situ..;)

aiman mania said...

ahahahhahahaha...beli rumah nak habis berjuta,tapi,kalau kena renovate balik aigooooooo~~~~~~~~luruh rambut camana nak cr duit,,,,ahahahhaha...saya doakan akak sekeluarga murah rezeki ......Doakan saya berjaya ye akak..hehehehehe :D

nini said...

Comel tul si husna niiii

syakirah izwanie said...

Kos sara hidup tinggi sekarang ni kan? Takpe, biar sederhana cukup apa yg perlu. #bebashutang. eh tetiba hahahaha

Macy Humaira said...

hihih. tgk umah contoh mmg bersinar mata kan.. tp nnti mcm2 kena tambah jugak

Pha Is said...

taraf hidup dah tinggi. rumah plak mahal2.. gaji x naik2.. hmm..

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...