Wednesday, November 2, 2011

sutera bidadari - ramlee awang murshid

selalunya kalau sebut pasal novel, mesti terbayang novel-novel cinta. tapi aku kurang berminat dengan novel-novel cinta. aku lebih suka novel-novel yang tidak terlalu fokus pada cinta atau kekasih-kekasih ni. aku terlalu minat dengan novel-novel ramlee awang murshid. seriously, novel-novel dia semua best-best lah. tapi aku belum la baca semua. ada beberapa yang aku belum baca lagi.

sekarang, aku tengah baca novel SUTERA BIDADARI. novel ni merupakan novel sambungan daripada novel BAGAIKAN PUTERI, CINTA SANG RATU, HIJAB SANG PENCINTA dan CINTA SUFI. 

ini kulit depan sutera bidadari
tak sabar nak habiskan novel ni. selalunya kalau baca novel-novel ramlee awang murshid ni, aku tak boleh nak berhenti. kalau berhenti, boleh mimpi lagi tu. haha. sama macam kalau baca buku harry potter. confirm bawak ke mimpi.
~ ~ ~ tak sabar nak balik kerja, nak baca novel. ^__^


7 comments:

Anisa Hang Tuah said...

ramle..
suka karyanya..

(:

nur anis said...

anisa : best kan..:)

kakngah said...

aku ada hampir semua novel tulisan RAM. tinggl 3 jek lg belum ada. mandatori, hatiku di harajuku.. lagi 1.. lupa dah.. :P

lepas sutera bidadari mesti ada sambungan.. ko tak caya.. ko baca la sampai habis.. bertambah2 misteri wey...

Kathy Tuah said...

karya RAM mmg best..dalam novel ni mmg jatuh cinta dengan Laksamana Sunan sejak novel bagaikan puteri sampailah sutera bidadari..harap2 RAM sambung lagi citer ni..hihi

nur anis said...

kak ngah : saya pun mandatori tak ada lagi. tapi dah baca. issh..ni yang tak sabar nak habiskan ni. cerita dia selalu ada something yang misteri dekat ending..

kathy tuah : teringin nak tengok laksamana sunan. hihi

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy pun suka novel. dulu baca novelist lain
kemudian bila pertama kali baca novel dia , terus x pegang novel writer lain
tak tahu mengapa
aura abg ramlee ni memang power. serius!

Anonymous said...

hahha.. kita ni sama la pula.. baca novel harry potter n RAM msti terbawa sampai mimpi.. =)

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...