Monday, June 23, 2014

wedding review - baju sanding

untuk kes baju sanding ni, sama je dengan kes baju nikah hari tu.
tak pernah fitting langsung. cuma ambil ukuran je..
bridal tu dah cakap awal-awal yang dia akan kecikkan sikit baju tu dan aku memang kena maintainkan badan sampai la sanding.
first time try baju ni masa malam nikah tu.
dannnnnnn..
baju tu sempit!!!
hahaha.
tak mampu nak maintain badan hoiiii..

tapi macam biasa, bridal tu sangat cekap.
esok pagi (hari sanding), baju dah ready. dan bila try, ngam ngam je..


 sebab baju leret, mestila kena ada flower girl dan flower boy untuk pegang kain leret tu kan.
elok ambil bebudak yang dah sekolah macam ni jadi flower girl.
sebab diorang dah besar, faham apa yang kita suruh diorang buat.


baju husband pun aku puas hati sangat.
mula-mula risau sebab my husband ni badan kurus je. takut baju tu besar dan nampak gelebeh.
tapi alhamdulillah, bridal tu fitting elok-elok je.


kalau kat kampung aku ni, memang wajib untuk pengantin buat tabur gula-gula.
tapi aku tukar jadi tabur jajan dan sepit-sepit rambut.


gambar sengaja nak fefeeling princess..
kata raja sehari ye dok...
kasut kawen tu, pakai kasut sendiri je. kasut hantaran tunang hari tu.
lebih selesa dan confident.


overall, sangat-sangat puas hati dengan baju ni..
rasa tak nak bukak jeeeee..haha.

harga : baju pengantin perempuan leret + baju pengantin lelaki + aksesori = RM 650
make up = RM 250


9 comments:

idzwa kamaruddin said...

aaa..cantik :)

MizzTina said...

cntik sgt..mmg mcm princess

nuyui a.k.a miss YUI said...

siyes cun!

norhidana miswan said...

pun cumei.... sesekali pakai baju ala2 princess apa slhnyer... jnji sopan

AnneRaini said...

tahniah...dah lama tak dgr citer anis ye.. busy jadi isteri ye..hehe. anyway baju tu cantik..

YattAkasah said...

sis share lah bridal mane ni..

Elly Mirsada said...

comel..tahniah

Dayana Bahar said...

Tahniah....

Mimi Azirah said...

baju cntik n murah...

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...