Friday, April 17, 2015

review : nasal aspirator (sedut hingus baby)

https://igcdn-photos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t51.2885-15/10986190_1548149558768631_1338667964_n.jpg 

Ni nasal aspirator brand pigeon. Nasal aspirator first yang aku beli. Tak ingat rm berapa. Rasanya tak sampai RM20 kot. Bagi aku, nasal aspirator ni best guna. Hingus tu pun duduk bertakung je dalam tabung tu.

Tapi terpaksa buang sebab anti backflow dia dah tercabut cabut. So, dah beberapa kali aku dengan suami termakan hingus husna. haha. Tapi puas hati la semamng memang kitorang guna dengan sangat-sangat kerap.

Lepas tu nak beli baru. Aku cari brand ni tak jumpa dekat Manjaku. Dah habis stok katanya. So, nak tak nak aku ambik brand Autumz. RM29.90. Bapak mahal. Ke sebab GST??

Autumnz - Nasal Aspirator - Click Image to Close 
Ni benda alahnya.. Nampak tak gambar tu?

Autumnz - Nasal Aspirator

Ni la rupanya. Yang bestnya, nasal aspirator autumz ni lebih lembut dekat corong hidung tu. Pigeon lebih keras. Tapiii yang tak bestnya, nasal aspirator ni kalau tungang tebalik, hingus tu keluar semua kat corong tu. So, aku prefer brand pigeon lagi.


Husna sekarang anti wooo dengan benda alah ni. Dia akan tarik dan pegang kuat-kuat.

4 comments:

Kakzakie said...

Husna dah bijak tak selesa bila benda tu digunakan kat hidungnya. Tapi lepas disedut mesti tidurnya lebih selesa dan lena kan...

norhidana miswan said...

ada ek benda alah nih... akak dulu pakai yg picit2 bolat tuh... yg nih lg canggih nampak rupe keadaan nyer

Sya Nadia said...

Mmg anak x suka.. sy beli utk Aniq,mana pakai pun..Alhamdulillah mmg dia ni bg vco je.selesai.. sikit² je hingus tu biasalah..tp x teruk..so x de Benda no pun ok

jeBateja said...

Sedut manual jer lah.....ahakz

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...