Monday, April 20, 2015

breastfeed sambil driving

 

You All mommy mommy sekalian pernah tak breastfeed sambil drive? Bila aku update gambar ni kat facebook, ramai juga mommy mommy yang pernah buat. Dah terpaksa kan. Dari biar anak nangis.

Nak dikatakan hari-hari jugak aku buat macam ni. Husna pulak memang tak boleh duduk dalam car seat tu kalau jalan jem.. Perghh.. Dia punya mengamuk. 

 

Haaa.. Buat muka macam ni tahan lagi.

Jadi nak atau pun tak, terpaksa la keluarkan dia dari car seat tu, pangku dan bagi susu. Lepas tu elok dia gelak sengih sumbing. Alahai lah anak.

Yup. Memang bahaya. Tapi no worries sebab memang jalan jem ya amat. 

https://igcdn-photos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t51.2885-15/10957230_334426676745571_1430043289_n.jpg

Gambar atas ni masa umur 2 bulan lebih lagi. Memang elok je tidur. Sekarang ni, tak ada nya la. Katak ijau tu pun dia tak layan dah.

13 comments:

syawalsimpsons said...

tak penah lagi buat....tp risau jugok kan....

nusha fasha said...

Hehehe dri dia ngis lg kesian
.

MizzTina said...

akak pernah dik, sekali je.. tp bukan time blik keje la, ms tu g umah kwn, blik dh petang n mmg time dia menyusu n tdr, nk kejarkan smpi umah sebelum mghrb, terpksa gak bf anak while driving.. mmg bahaya, tp terpaksa..

Fazleyatul Aini said...

dalam jammed takpe la
ingat sambil drive sambil bf
bahaya gak kalo gitu

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
selamat pagi
singgah pagi :)
sory hari ini anum bz skit..

norhidana miswan said...

akak tak penah sbb aiyan dulu mmg tak pnh bwk ke mana2 ber2 je maasa bby... yelah kn aiyan di asuh kt umah je...

mmg bahaya kan nk breasfeed time driving tp kadang ada hal2 darurat... tp kalu saja2 mmg jgn lah bt

Kakzakie said...

Ya Allah Anis.. manalah tak montel semontel-montelnya kalau dah dlm jem pun dia nak menyusu juga. Geramnya kakak tengok:)

Tapi hati-hati dik sebab kakak takut Anis break mengejut.

asha k said...

sepp sama! saya pun selalu breastfeed dalam kete bila terpaksa and selamat. Tapi tape sebab dalam jem kete tak gerak laju sangat.. hehe

Ann Ishak said...

biasanya ada je yang buat, tapi while driving memang hebat la :)

aTieYusof Family said...

tak pernah buat, tapu ada gak tgk kawan2 buat.. klu sy takut skit..huhu

YattAkasah said...

lom kawen so blum nk ada pengalama ni. hehe. terer ah mommy

CaHaYaHaTi said...

saya saya.. kdg2 terpaksa buat.. mmg bahaya.. tp dah terpaksa.. bila berdua dgn anak n nak kena ke satu tmpt tu.. berdikari punya psl

~aSHa~ said...

akk pernah buat..mmg terpaksa...uwaaaa

ini la pergorbanan ibu skrg ni.....
be a supermom everywhere everytime

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...