Wednesday, May 27, 2015

bercuti ke cameron highlands : taman lebah (bee farm)

Eh, tak habis lagi cerita jalan-jalan cameron rupanya. Sikit je lagi. Hari isnin tu memang kitorang melilau je la mencari tempat nak jalan-jalan. 

Lepas pergi muzium tunnel tu, pergi la pekena teh tarik dengan roti bakar dekat the palace. 

 Husna excited la dah recharge energy.

gelak geram sebab tak dapat join makan. 

Sempat posing depat banner. Masuk Bee Farm ni free je. Dia sebelah taman rama-rama. Dekat dengan simpang nak masuk Tea Boh Plantation. Kitorang masuk yang free je. ^__^

https://igcdn-photos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t51.2885-15/11352186_1456615574649845_553129468_n.jpg 
Anak abah sangat. 


1) abah suruh husna pandang camera
2) husna suruh abah pandang camera
3) last sekali, ummi yang suruh abah dengan husna pandang camera

Settle!!

 ni bukan kes abah layan anak. anak yang kena melayan abah.

 posing dengan ummi relax-relas je. suweet la kekonon kan.

ni la rumah lebah. kena turun tangga 2 tingkat. mengah jugak la. 

 nampak tak lebah cecomel tu. mula-mula risau jugak dia gigit husna. Tapi suami cakap lebah ni tak menggigit.

 Muka husna pelik bila rasa madu lebah.

 Cantik jugak la tempat dia. Sejuk je mata memandang.

bunga raya besar gedabak. dah sama besar dengan muka husna.

Kitorang jalan tak jauh pun. Nampak macam luas lagi. Tapi baru sekerat jalan, nampak patung berhala besar pulak. Tak jadi lalu sebab bawak Husna kan. So, patah balik.

Bagi aku tempat ni boleh la nak melawat kejap. Free je pon...

7 comments:

nusha fasha said...

Sronk husna jln2.. hehe

kucen master said...

saya ada bela juga dulu. tapi semua dah lari. mungkin tempat saya kurang nektar kot
KucenMaster.blogspot.com

aTieYusof Family said...

Boleh lah ke Tamab lebah ni nti..kami mmg belum pernah smpai..hihi

Aisya A. said...

nasib baik tak selit bunga raya tu kt telinga husna.. hehe.. besar sungguh. :D

juicy X said...

slalu pi cameron mmg tak penah masuk pon bee farm...huuuu

QasehnyaRania said...

ciksu pergi tak msk sini pon.sbb mcm x tahu motif nk masuk.hahahnti kalau ke sana blh la bawa rania masuk. hihi
tgk husna mcm xcited je tu...

Siti Yang Menaip said...

hehehe banyak kali gi CH tapi x penah masuk bee farm hehe..
betul eh x mengigit ? ada la dia lepas bee tu free ke terbang2 ?

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...