Thursday, July 2, 2015

objek mana lebih besar?

Sebelum puasa hari tu, anak buah aku, Tika dah ambik exam. Kemain 3 tahun lebih dah exam kat sekolah. Alhamdulillah, dapat no. 3. Huhu. 

Macam biasa, dapat kertas exam Tika, excited la mommy dia nak nengok. 

Sampai satu soalan ni, geleng kepala mommy dia.

Soalan : Warnakan objek yang lebih besar.


Dannn. Ni la jawapan Tika tu. Dia warnakan beg. Bukan kapal terbang.

Mommy dia tanya.

Mommy : Tika nampk kapal terbang kat mana..
 
Tika : Dekat atas  (sambil tnjuk langit)

Mommy : Besar ke kecik?

Tika : Kecik je..tu..kat atas

Hmm..layankan je la..memang betul pun dia ckp kecik..mmg nmpk kecik kat atas tu..

14 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha btoi gak apa dia buat tu..huhuh

Kakzakie said...

Tika tengok yg kata awan cuba tengok yg landing kat airport tu sayang:)

Itulah Anis nama pun budak 3 tahun..

Nurzakiah Hanum said...

betul2 la kan

tiga lalat said...

salam ramadhan, hee budak2 mmg jujur je kann ;p

Ahmad Hasif said...

:D

kecik di atas tapi besar bila di darat.. betul juga tu apa tika cakap kan tu.

siti natrah said...

aduiilaaa...ti nk gelak sebab serupa macam anak ti yang 4 tahun mewarna..aduiiillaaa

Aisya A. said...

haha. betul jugak tu. tengok kat atas kecik je.
alahai lah.. hehe

YattAkasah said...

haha comey.. mmg kecik lakan klu tngok kat atas. kene bwak pi airport nmpk la bsar

Cetusan Minda said...

tu la kan ... bukan salah anak sebenarnya . kena bawak dia pi klia tu ... hehehee

eintan nurfuzie said...

hahaha. kekadang itu kita terdiam bl budak2 bijak pandai bckp.. ehehhe

CintaHati Lina said...

betul tika tu cakap..dah jauh..nampak kecik la kan.. bijak2.. mommylina tinggalkan jejak kat sini untuk si anak yang bijak

Panas said...

haha...bijak2..

note: bleh link kan blog saya di blog awak x?

hidayu ayumie said...

budak2 kan
comell je
ahahah kene tnjuk kapal terbang betul2 la cmtu

Farrah MF said...

Hahahah comelnya dia. Ikut logik :)

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...