Wednesday, August 26, 2015

seronok tengok masterchef australia 2015

MCA7 Final Top 24 

Ni first time aku layan Masterchef Australia ni. Baru langgan Astro Lifetime, Starwold bagai tu. Memang sharp pukul 8 hari-hari, aku dah stand by depan Tv. Dan semalam habis sudah series 7.

Billie McKay 

Billie menang. Yeay!! Kagum sangat dengan dia ni. Dah la tenang sangat dia buat kerja. Laju pulak tu tangan dia bergerak. Hebat! Lagi-lagi final semalam. Perghhh.. No wonder Chef Henston (pakai spec) terus offer Billie kerja dengan dia.

Serious aku tengok final semalam, aku ikut menangis. Syahduuu weh. Even Billie dengan Georgia tengah fight untuk menang, tapi diorang tetap support each other. Tak ada langsung sifat dengki mendengki tu.

Jessica, Billie, Reynold and Georgia Masterchef Australia Season 7 
Jessica, Billie, Reynold, Georgia

Happy je kan diorang walaupun diorang tengah compete antara each other. Sebab tu aku suka tengok series ni. Friendship diorang memang kuat. Tak ada dengki mendengki. Tak ada jelous sana jelous sini. Tolong menolong. Support each other.

Kalau masterchef Malaysia? penuh drama sangat. 


11 comments:

tiga lalat said...

hehe, sy pon x penah tengok., ;p

Kakzakie said...

Bila menonton cara mereka kita pun suka kan
Tak adalah isu dengki-dengki..

Eintan Nurfuzie said...

cikk en mmg suka tgk ceta masak2 ni

nor azman said...

Biasa lah org melayu..hehe..tp org melayu peramah

Aisya Ahamad said...

Ini baru persaingan yg sihat. Hehe

Aisya Ahamad said...

Ini baru lah persaingan yg sihat. Hehe

Fazleyatul Aini said...

saya pon layan masterchef australia memang best

norhidana miswan said...

akak skrg layan masterchef US yg australia nih selalu lambat skit nk abisnyer n kurang mencabar itu suke lyn yg US mencabar skit dia nyer task2... pastu cpt je abis... hehehhe

nuyui a.k.a miss YUI said...

suka juga tgk rncgn mcm ni..hihi

Farrah MF said...

Betul kan,..kalau masterchef malaysia banyak pula dramanya. Dah tak macam pertandingan memasak :)

HeNRieTTa JoSe said...

mmg seronok tgk org msak...mcm sng je...tpi bila sndiri yang msak...alahai ssahnya...

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...