Thursday, October 21, 2010

aduh..kena tanya soalan..

apabila anda menghadiri kuliah, pernahkah pensyarah bertanya kepada korang soalan? perkara macam ni memang selalu jadi. biasalah tu kalau pensyarah atau cikgu tanya soalan. nak tengok student dia paham ke tak.

kalau soalan tu pulak tak tahu nak jawab, mesti lah kita akan jawab tak tahu kan. lagi pun, malas nak fikir and takut salah. tapi bila lecturer korang keluarkan ayat macam ni..

" you nak jawab or you nak menyanyi?"

Royalty Free RF Clipart Illustration Of A Blond Girl Singing by Cory Thoman

haha. korang rasa korang nak jawab ke nak menyanyi sorang-sorang dekat kelas? nak tak nak, jawab je jugak even salah.

3 comments:

mia said...

hehe..saya pilih jawab kot..maluu laaa

asrul amanda said...

Ada jugak cikgu jenis cakap, biasanya ni cikgu sekolah rendah.
contoh ayat.

''Awak ni nak jawab ke tak, jawab lah, macam la ada emas dalam mulut tu, takut jatuh ke..''

Istilah 'emas dalam mulut' tu istilah klasik aku ingat sampai hari ni. haha

nur anis said...

mia : haha..tau x pe..x mau nyanyi sorang2..tapi, kena nyanyi jugak sebab x dapat jawab..tapi bukan sorang lah..huhu

asrul asmanda : haha..ayat tu baru je kena hari tu.."ada diamond ke dalam mulut" tersentap dengar..

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...