Saturday, October 8, 2011

Apa pandangan tentang pelajar dilempang guru?

Hari ni ada baca paper metro. Ada tengok berita tentang pelajar sekolah yang mengadu dilempang oleh gurunya,tanpa alasan. Tapi,aku susah nak percaya. Takkan cikgu boleh nak lempang anak murid macam tu je.

Aku sempat juga tanya pendapat akak aku yang merupakan kaunselor sekolah. Katanya,cikgu tak akan sengaja lempang murid. Mungkin bila terlalu geram,baru cikgu akan lempang. Tapi jarang terjadi. So,apa pandangan korang dalam perkara ni?

6 comments:

bobiedanbad said...

setuju, seorang guru tidak akan lempang murid tanpa alasan. tp seorang guru juga perlu mengawal emosi, klu bolehkan elak kan lempang.
klu jiwa tengah kacau keluar sebentar dr kelas...

Kathy Tuah said...

budak skrg ni mane leh percaya sgt..kdg2 isu kecik diaorg besarkan..so mak bapak jgn nk salahkan cikgu je..

Dhinai said...

boleh diterima kalau lempang bersebab,tapi kalau lempang untuk melepaskan geram kerana kerenah anak murid semata mata sehingga mendatangkan kecederaan,ini yang menyebabkan terjadinya kes campurtangan ibu bapa dan melarat larat menjadi kes polis.

asy faro said...

salam kenal dari saye, Asy Faro.

nak ajak kamu usha blog saye bila free.
sebagai blogger baru berumur 3bulan, nak tau jugak kritikan dan pendapat kamu dengan penulisan saya.
be my follower is an extra bonus for me(if and only if you find my blog interesting).

=D

ery D cat said...

salam...
mmg btl..guru xkan ske2 je nak lempang anak org...kdg2 anak org ni yg terlebih kuang hajor...sng mcm ni, jd mcm kwn sy ni..dia guru...dia xpnh cubit...xpnh rotan atau lempang..tp dia kurung...hahahahaha kalau kurung mmg xde bukti apa2 kan sbb xsntuh sket pun...haaa br la anak2 murid dia dgr kata dia..hehehe...

Mohd Shafwan said...

Guru lempang pelajar http://shafw4n.blogspot.com/2012/10/mm.html

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...