Tuesday, February 14, 2012

review handphone : sony ericsson txt c13i


sumber gambar dan specifications : SINI

handphone ni aku baru pakai dalam sebulan.
sesiapa yang nak beli handphone yang murah, boleh cuba handphone ni.
RM300 (setelah ditawar-tawar dengan muka tak tahu malu) + memory card 2gb


handphone ni handphone biasa sahaja.
macam sony ericsson yang lain.
bukan lah yang canggih-canggih. (tengok harga la kan.)
cuma keypad sahaja yang ditukar.


yang best :

1) dia ringan sahaja.
2) camera 3.2 megapixel : standard camera handphone sony ericsson lain. tapi tak secantik gambar handphone sony ericsson cyebershot 3.2 megapixel. sobs sobs.
3) ada wifi - online pun best guna handphone ni.
4) harga tidak terlalu mahal.


yang tak best :

1) kadang-kadang handphone lambat sedikit. (bila nak tunggu delete all mesej)
2) tak ada 3g (tapi bukan keperluan pun 3g ni. online pun laju je.)
3) handphone ni susah nak jumpa dekat kedai. maka memang susah lah nak cari screen protector dan casing. dulu seminggu aku cari screen protector tau.
4) tak disertakan dengan usb cable. (orang kedai tu cakap. " phone murah, dia tak bagi usb cable" cis..terhina aku. haha.)


jadi, aku rate 7/10 untuk handphone ni.
entah berapa tahun aku akan setia dengan handphone ni.
sebab aku bukan jenis yang sibuk tukar-tukar handphone.
kalau dah betul-betul rosak, baru tukar.
itupun cari yang murah.
haha. bukan kedekut tau.
JIMAT.


p/s : buat review handphone ni, sebab dulu payah betul nak jumpa review pasal handphone ni.
mana tau ada yang nak review kan. ^__^

7 comments:

Ckin Kembaq said...

da tengok..wana biru..comel.hehe tp tak minat... amik samsung.. ^_^

the seeker said...

tak begitu berminat. aku lebih suka xperia active.

nanieybarnieylurviey said...

hee ingt nk beli next week semata2 nk radio and dgr lagu and calling2..
sbb fon yg ada nk guna fully utk online je.. hee..

Anonymous said...

awak ada beli casing dia sekali tak ? dah merata tempat saya cari :/

nur anis said...

@Anonymous

saya baru beli casing dia..kalau nak, saya boleh jual dekat awak sebab saya ada beli 2 hari tu..1 lagi tak pakai lagi..tapi seriously mahal.RM40. apa-apa, just emel saya ye. anis_hana89@yahoo.com.my

Sis Cantique said...

kenapa bila batery kong pastu nletak chrger pastu nak ON balik x boleh...berejam aku tunggu nak ON..x boleh2 jugak..padahal baru beli

nur anis said...

@Sis Cantique

saya pun tak pasti..dulu fon saya pun problem masa memula beli..bila off, on semula, punya lama nak tunggu..lepas tu saya bawak semula pergi kedai tu..dia kata, masalah program..lepas dia repair, dah ok sampai sekarang..:)

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...