Tuesday, October 9, 2012

tak nak makan dekat situ dah!

first time aku makan mee bandung yang tak rupa mee bandung langsung.
selalu kan kuah mee bandung warna merah kan.
ni warna putih-putih cream tu.
bau pulak bau maggi.
sekali rasa...
perghh. sah. rasa kuah maggi.
sekali rasa macam maggi sup. rasa lagi macam maggi kari yang cair gilosss.
haaa. agak-agak rasa apa.?
hahaha.
pelik gila lah dekat tukang masak tu.
tak kan tak tahu masak mee bandung langsung kot?
kalau rasa kurang sedap macam tak cukup perasa tu, boleh lah terima lagi.
ni tak, pakai perasa maggi.
masak sendiri dekat rumah boleh lah setakat nak pakai perasa maggi kot.
ni kedai makan tu.
mintak mee sup pun, tak ada nya orang pakai serbuk perasa maggi sup tu.
memang kompem, tak kan jejak ke situ lagi.


kedai tu dekat tanjung karang.
daripada tanjung karang nak ke sekinchan tu, dia selepas jambatan tanjung karang tu.
ada tulis char kuew tiaw penang sebesar alam.
hahaha. sebab char kuew tiaw tu la kitorang tergoda nak makan.
tapi tak sedap jugak.
-______-"

32 comments:

Tentang Kita said...

selalu sgt lalu area situ tp tak perasan lak ader kedai tu kt situ....kena tipu la nie...

cikeyrah said...

pernah jugak terkena pergi kedai macam tue, minta sup tapi dia bg mcm maggi sup farma . . >.<

Masya said...

ermmm tak sukenya kalau tgh lapar dapat makanan yang x sedapp.. potong selera...

♥ Wina ♥ said...

hurmmmm tak baiklah meniaga macam tue kan??

AnneRaini said...

kalau org belah2 timur memang tak tahu mee bandung tu camne...akak pon pernah kena. mintak mee bandung sekali sampai mee ntahapaakupontaktahu..huhuu

ros_reeza said...

macam mane tukang masak tu masak mee bandung jadi mee perasa maggi ni?.. emmm...

baby lydia said...

x baik kn peniaga tue.lngsung x jga ati customer yg mkn..klu dya compom x mkn.bayar.terus blik.msk magi kari berapi lgik syokk wooo !!!

are_lin@yu said...

agknya bg dorang mee bandung cra lain kot..hihi

Tihara said...

padehal kat tg.karang ni boleh kata makanan sedap2..tk sangka ade kedai tak sedap..akak ske satay hut kat situ..berapa harga dia sekarang dah lama tak balik sg.sireh ni :)

Nens Collection said...

woo..mmg nk marahkan kalo penjual masak x sedap..baik xyah menjual!

nuyui a.k.a miss YUI said...

jgn p lg..hihi.

Ema Blog said...

okey nak catit kedai ni..nak block dr senarai..hehehe

Cik Tie@Akak said...

tak sedap..kira ok lagi..
ada warung kat tmpt akak...kitar semula kuah mee bandung sisa customer makan..kuah lebih masukkan balik dlm periuk...hidang lagi utk tetamu lain pulak...eeeee...
patutlah warung dia ramai semacam je orang...

ziraziz said...

.. mcm tu la bila berniaga asik pk untung je..bkn kira msk sedap ke x, jnji $$$$ masyukkk..

zila manaf said...

ishhhh ta patot ta patot

fieda said...

mmg menyesal tak sudah kan dapat mknan camtu..

B.e.e.n.a. said...

haha..biasa lah tu.diorang tu jenis nak untung cepat tapi tak pikir untuk jangka panjang langsung!

Azzah said...

kdg2 org meniaga ni dia msak cincai bincai je..

sal ya said...

kalau husben akak on the spot kena sound tukang masak tu.

♥ wawawawa ♥ said...

tukang masak tu xdk sijil kot :p

ayut said...

huhuhu...bkn rezeki nk dpt yg sdap agak ye tu..sabar je la yer.mkn tmpt lain pasni :)

IntaNBerliaN said...

alahaiii mesti frust kan... :-)

cik nana said...

mesti serik g kedai makan yang ntah ape2 camtu..

Kesuma Angsana said...

tq info, mmg sah2 KA x pergilah

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

terus ptg selera klu jd mcm tuh nak2 pulak tgh lapar..hampeh jer rasa

Myra Jay said...

Fuhh!! memang tensi kalau kena camtu..
Makanan tak seperti yang diharapkan

Zie Madini said...

harus ianya akan menjadi the 1st and the last makan di situ, kan? hehe. cian dia

ekinashikin said...

akak penah kena mcm ni
request mee bandung tpi kuah dia rasa sos..hampeh betul..
putus selera

Hasrina said...

meniaga menipu. tu kadang2 mcm give up nak makan kat luar

pinky said...

mee bandung versi baru...huhuhu...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

mee bandung sekinchan macam tu kot anis :)

Nora Karim said...

ke dia salah amik order??? kesian...

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...