Tuesday, July 22, 2014

hutang dan hutang

 Assalamualaikum...


Pagi-pagi lagi dah dapatpenyata hutang dari bank. hukhuk. Tapi aku suka dapat penyata hutang ni. Kita tahu berapa balance hutang kita. Cuma yang tak bestnya, bayar bagai nak rak, macam tak luak je hutang tu.



Tapi itu tak boleh nak dielakkan. Ni baru hutang kereta. Belum beli rumah lagi. Semoga cepatlah ada rezeki untuk ada rumah sendiri. Rumah dekat KL ni dah la harga ngeri bukan main. Tapi kalau tunggu dan tunggu, makin ngeri lah harganya.

11 comments:

Fazleyatul Aini said...

betul tu. rumah makin lama makin ngeri la harganya

takpe insyaAllah ada rezeki awak beli rumah tu

MAY said...

sy takde kereta..hehe...
takpe la..tu utk pelaburan diri sendiri kan.. ;)

Asep Haryono said...

Wow iya harga harga di Indonesia juga semakin mahal. Apalagi dengan kurs Rupiah mata uang Indonesia sedang terpuruk sama US Dollar, jadi harga harga mobil atau kereta di Indonesia juga ikut melambung tinggi. Its very high indeed

Ann Ishak said...

sangat benar, harga semua rumah atas langit dekat kl sama dengan harga sebidang tanah dekat kampung

Kakzakie said...

Macam itulah Anis. Lagi kalau berhutang lama-lama rasa macam tak habis-habis. Sebaiknya jgn ambil jangkamasa panjang. Membayar juga biar lebih jadi cepat habis dan tak rugi dok membayar interest..

norhidana miswan said...

biasalah tu dik, adat org dh berkerja...

adianiez AIDA said...

sama la kita. berzaman byr tapi kat stetmen tgk mcm tak pernah byr ha ha ha...
tapi takpe. lama-lama abis juga. yg penting jgn x byr :-)

..kakNaim.. said...

baru perasan anis sebaya ngan kita..hehe hmm samala..hutang kereta..huhu banyak2...geleng kepala jer..

aizamia3 said...

Harga rumah pinggir bandar pun dah melambung tinggi :(

Azhafizah Md Nor said...

ye lah sebab interest kan..bayar bunga tu yang macam takde kesan je bayar kan..takpe,yang penting bayar

Mimi Azirah said...

kan..semua org de hutang yg xleh dielakkan

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...