Friday, July 4, 2014

wedding review - wedding photographer

Assalamualaikum.

 nampaknya, hari ni post tentang kahwin lagi. walaupun dah 5 bulan berlalu. -____-"

sebelum kahwin hari tu, aku sangat serabut dan pening fikir tentang photographer. aku sangat memilih photographer yang tersangat murah. aku taknak yang harga beribu riban. rasa macam tak berbaloi. 

bagi aku, kalau dah make up dan baju cantik, confirm gambar pun jadi cantik. ye dak?

last sekali, sebulan sebelum majlis, aku jumpa satu photographer dekat mudah.my. Eg Photography.

harga masa tu? 

RM499

Pakej perkahwinan 1 
1pc x mockup album (termasuk box & bag)
108pcs ++ x 4R
2pcs x 8R
1pc x DVD customade (unlimited pic)
Outdoor

 Murah yang teramat sangat. laju-laju aku book. Jumpa abang tu dekat shah alam. Nasib aku baik sebab dia cuma ambil area lembah shah alam je biasanya. tapi sebab rumah mak dia ada dekat sungai besar, dia boleh ambil job dekat sekinchan. Alhamdulillah. Charge minyak cuma RM50.

Tada....

 Seperti yang dijanjikan, album ni siap 3 minggu lepas majlis. Tak payah nak stress-stress tunggu bila album nak siap.

Tapi, korang jangan expect gambar dia terlalu cantik macam photographer harga riban-riban tu. bagi aku, gambar dia boleh tahan. tak menyesal pun ambil. ^__^

ini contoh gambar outdoor yang diambil. lokasi outdoor?

kebun kelapa sawit di sekeliling rumah. haha. seriously aku malas nak keluar jauh-jauh semata-mata nak ambil gambar. dengan panas terik lagi.






alhamdulillah. keseluruhan majlis berjalan lancar. majlis sanding aku start jam 12.30 tengahari dan aku siap jam 2.30 petang. wink-wink. kejap je kan? tak perlu lama-lama. penat hooiii kahwin ni.

 

10 comments:

Shark Kay said...

gambar first n last tu menarik,
boleh dh buat frame besar gantung dlm umah :)

Masya said...

cantiklah gambar ni anis, berbaloi² dgn harganya...

MizzTina said...

siyesli?? akak punye pakej sm dgn awk rm800..xde outdoor.. cuma amik gmbr kt keliling umah je.. tp byk gak awk dpt, cd pun cntik.. akak punye ni hampehhhh

Syida Rasyidah said...

oklaa tu cantik jugakkan :)

Asep Haryono said...

Tahniah, Very cool photography

..kakNaim.. said...

murahnya..nape la xjumpa...huhu

Irrayyan said...

Cantik :)
Boleh buat kenangan.
Bw :)
Salam singgah dari irra
http://www.irrayyan.com
Irra follow blog ni
Selamat berpuasa ^^

umie shahidah said...

tersangat murahhh.. cantek la gmbr2 tu..

Mimi Azirah said...

kira cntik la nih dik...puas ati

azizah :) said...

cantik.. murah.. dan pasti berbaloi kan..

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...