Wednesday, August 13, 2014

6th month pregnancy check up

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Semalam dah buat pregnancy check up. Kandungan dah 25 minggu sekarang ni. Sekejap je rasa. Means dah 6 bulan juga aku kahwin.. Huhu.


Kisah check up semalam, berat aku naik 3.5kg kooo. Ni la akibat raya punya pasal. makan tak hingat kan. Sekali berat naik mendadak. Dan nyaris juga kena minum air gula sebab berat naik. Tapi sebab umur masih 25 tahun, doktor still consider lagi. Dia nak tengok next month macam mana. 


Maksudnya sekarang ni aku kena kawal nafsu makan. Tapi baru je breakfast ni habiskan sebekas nasi goreng. T___T


Alhamdulillah sepanjang pregnant ni, aku tak ada morning sickness. Sihat walafiat. Sekali je muntah. Cuma.... Nafsu makan tu sangat membuak-buak dari mula pregnant lagi. Kalau dulu berat 56 kg, sekarang dah 71 kg. Huwaaaa...


 

hahaha..bulat kan. 


alkisah check up semalam juga, dapat la scan baby dalam perut ni. Alhamdulillah, baby sihat. Cuma, memang baby nak surprisekan ibu dan abah dia ni. Baby tak nak tunjuk jantina. Main sorok-sorok ye. 

 

12 comments:

shura shushi said...

I masa pregnant dulu, berat sokmo naik setiap kali check up, lepas tu nurse membebel..! redha saja lah

Noura Qifays said...

berseri2 .... :)

..kakNaim.. said...

ima rasa anis comel jer..xdala bulat sgt pon..besnya..jaga diri baik2 ye anis..

Fazleyatul Aini said...

baby main nyorok2 tu

MizzTina said...

gegirl kot..hehehe.. moga selamat semuanya..

norhidana miswan said...

naik sikit je tuh... takpe kalu rasa nk mkn tu mkn je anis, jgn la tahan sampai tak mkn langsung apa yg dh teringin tuh... jaga diri baik2 yek...

Nursaila Norman said...

tahniah anis..okay lah tu berat badan naik, selera ada kan..hihi. asalkan makan makanan yg baik2 utk baby dan kita ok je :)

eima said...

take care ... sronok kan pengalaman mengandung ni ...tambah2 anak pertama

lia said...

seronok tgk org mengandung... berseri2...

Masya said...

hohoho mak yong kemahin sihat walafiat kamu yer... xpe semntara tgh selera .. mkn jer.. kang xde selera lg haru...

Sya Mimie said...

orng kata kalau baby sorok jntina tu girl. tapi wallahualam.. ikut atas rezeki Allah kan... :)

Mimi Azirah said...

jap je dh 6 bln

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...