Wednesday, September 3, 2014

bermula pencarian pusat asuhan

Sebagai bakal ibu yang bekerja sepenuh masa, confirm dah terfikir siapa yang akan jaga baby bila dah lahir nanti. Kalau ikutkan hati, memang nak menjaga sendiri. Tapi duduk KL macam ni, memang sesak kalau tak kerja.


Mak dekat kampung dah banyak kali offer nak jagakan baby nanti. Tapi aku tekad cakap tak nak! Bukan apa, kalau boleh aku nak tengok sendiri perkembangan baby setiap hari. Nak jaga sendiri. Nak rasa sendiri pengalaman seorang ibu. 


Sekarang ni aku kompius sama ada nak mencari pengasuh yang mengasuh di rumah atau hantar ke taska. -___-" Officemate ada hantar anak dia dekat pengasuh di Wangsa Maju ni. Tapi harga dia. RM400. erkkkkk. Telan air liur kejap. Memang range harga macam tu ke?


Semoga urusanku dipermudahkan.

12 comments:

lynndamya said...

Salam, kak..singgah sini balas kunjungan :D owh akak nga pregnant ke? hmm mmg agak dilemma gak tu..kos hidup KL tinggi kot kalau x kerja..semoga dilancarkan semuanya..dpt anak nt makin murah rezeki..hehe.. :D

eMMe said...

salam anis, tak mustahil harga rate skrg mencapai ke RM400... camner Anis dah jumpe penjaga anak nanti? ape pun doakan yg terbaik utk anis...

Kakzakie said...

Kalau dpt pembantu rumah lagi senang Anis. Dpt bantu kemas rumah sekali..

lia said...

400? mahal cuma kalau bagus, redha jer la... nak yg terbaik utk anak.. hu3

tiga lalat said...

Salam. Hee gaji bibik saya pun lebih kurang dua kali ganda juga.

Aisya A. said...

baru tadi sembang2 dgn ofismate baru start keje balik after bersalin.. hehe.. dia htr kt pengasuh, tu pun rasa berat hati.. :)

Anonymous said...

Why viewers still use to read news papers when in this technological globe all is presented on net?



my website - diy home improvement projects ()

MizzTina said...

dik, cri btl² tau..jgn jd mcm akak, main sauk je pengasuh anak, sudahnya jg anak akak mcm xikhlas.. entahla, kenangkan balik sedih sgt.. skang akak anta taska, sebulan rm300.. bagus sgt akak yg jg ni.. selidik latar belakang, interview dia sikit..pastu try ltk anak awk utk sehari atau setgh hari.. tgk serasi atau x.. gud luck!!

AnneRaini said...

selalu pengasuh dlm 300 lebih...taska dlm 400 ke atas.. byr pengasuh anak mmg boleh buat belanjawan lari..huhu

Azhafizah Md Nor said...

rasanya memang harga camtu Anis..kalau anta taska memang kena pantaulah perkembangan tu dan cari taska yang terbaik.

shura shushi said...

Rm400..?? **gulp

hana humaira said...

Kat batu pahat..johor dpt 250... Ok la... Risau mmg risau nk tgglkn ank ke pengasuh...biar org kate kite cerewet pun...pilih yg btul2 ok...dn bertawakkal kpd Allah...moga Allah pelihara dan lindungi ank kita..

Jom tinggalkn jejak di blog saya...

www.hanasihat.blogspot.com

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...