Monday, November 3, 2014

Majlis konvokesyen adik perempuan di UPM

 

 Alhamdulillah. Dah selamat konvo dah adik pompuan aku sorang ni. Untung budak ni konvo. Sebab sebelum konvo lagi, dia dah dapat kerja. Dah mampu beli kereta sendiri. Maka, dia sorang je antara kitorang adik -beradik yang konvo dengan relax. Beli baju sendiri. Bayar photographer sendiri. Dah ada duit sendiri lah katakan. Huhu.


Meriah tengok orang konvo ni. Semua muka bahagia, seronok je. Baling-baling topi. Lompat-lompat. 


Dalam hati aku, jangan seronok sangat ye adik-adik. Sebab lepas konvo ni lah cabaran sebenar bermula. Gigih nak mencari kerja. Gigih nak mendapatkan kerja yang elok. Gigih nak berdepan dengan macam-macam manusia. 


Apa pun, tahniah buat semua yang konvo dan good luck di alam pekerjaan. ^__^

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

thanks

Fazleyatul Aini said...

tahniah dan semoga maju jaya di masa akan datang

Asep Haryono said...

Tanhniah ya. COngratulations. I am happy to read this :))

nuyui a.k.a miss YUI said...

tahniah buat adik..

mcm lama dia tak berblog..hihih

azie ea namanya.. lupa dh yui..

ziezah.com said...

tahniah buat adik anis

Myra Jay said...

Diorang seronok sebab dah habis belajar ngadap exam tesis bagai..hehee

Lepas ni cabaran baru bermula di alam pekerjaan :D

::EIDA:: said...

wahh rezeki dia.... wiwiiiii~ akak pun tumpang lah sekaki dua heee~

ros_reeza said...

tahniah buat adik Anis ;)

sHaRiNa eLyaNa said...

sha pun dlu sblm konvo kena cari duit sndiri, xmo mnghrap sgt ngn duit parent, so sng skit smua sha yg tnggung hihih

Pha Is said...

tahniah buat adik anis.. saya pun baru je lepas konvo baru2 ni.. hehehe

Pha Is said...

sama la macam adik saya jugak.. dah keje hampir 4 bulan, baru nk konvo.. berkonvo dengan kereta sendiri dan duit sendiri..

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...