Wednesday, January 28, 2015

misi menguruskan badan



haaa.. waktu pregnant hari tu memang champion la boleh naik sampai 30kg. waktu tu dengan confident boleh turun berat 30 kg tu. Haha.

Angan-angan tau tak? 2 bulan cuti baru turun 15kg je???

Sebelum masuk kerja, habis 1 almari baju aku geledah. Try semua baju kurung. Dannnn. Yang muat cuma kurang dari 5 pasang! Dengan perasaan yang sedih, gulung semua baju tu cantik-cantik, sumbat dalam kotak.

terkumpul lah 2 kotak baju kurung yang tak muat.

Lepas tu, sendeng-sendeng suami, ajak pergi shopping baju kurung. Hihi.

Dan sekarang, gigih catu makan. Tapi tak boleh la tak makan langsung kan. Kesian Husna. Dah la fully breastfeed.

Tapi misi diet ni agak tercabar bila ada suami yang suka bagi isteri makan. Maklumlah, dah biasa dengan isteri yang sangat kuat makan selama 9 bulan. Balik kerja je beli nasi goreng lah, kek lah, KFC lah... Haaaaaaaaa.. Tak kan tak makan kan?


https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/1610843_10204389528652333_5058558923653370447_n.jpg?oh=0fcb2cc80d6971b5707d3db513ba927b&oe=555AAD90&__gda__=1432131264_ce110ee0b47ac6421e19b7085822cae1
Daku yang gemok gedempol masa pregnant

10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

good luck

Kakzakie said...

Eleh... anis tu sorok-sorok belakang pokok bunga kenapa? Montel kan cantik boleh lawan anakanda Husna hihi..

Sekarang dah naik kerja ni susut cepat ajelah Anis jgn bimbang..

nuyui a.k.a miss YUI said...

Hehehe xpela pelan2..

eima said...

chaiyok2 ....jgn plak diet teruk2...kang husna dpt sus kurang zat kang

nak turun berat secara sihat dan berkhasiat dan selamat utk Breast Feeding dan paling best berat turun dpt susu banyak.. jom try set turun berat shaklee

mai PM/whatapps eima 0129220376

norhidana miswan said...

insyallah booleh nyer kurus... lagi2 kalu brestfeed lg mudah kurus...

Siti Shahfinaz Jaafar said...

alaa takpe la badan macam mana pun. janji somi sayang.. ye daakkkk??
hehe

sal ya said...

Lama x dtg sinj dh kawen plus ada baby dh anis ye. Aka dulu ms pantang berat trn byk.

wahida said...

ya Allah nok...punya lama aku tak BW...tetiba ko dah ada anak? huwaaaaa...tanjat aku...

anyway tahniah beb...sonok kan jadi ibu ni...

adianiez AIDA said...

ha haha sembunyi belakang pokok ekk :)
aida ni hah, da beranak tiga kali masih tak kembali ke bentuk badan asal. sedih dik ooii...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam anis,
waaaaaaaaaa...sorok disebalik dedaun tu yang ahkak tak tahan tu :P he3

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...