Tuesday, April 26, 2011

buah nam nam yang mengecurkan air liur

pagi-pagi, teringat buah la pulak. sedapnya dapat makan buah yang boleh cicah dengan sambal kicap. yang masam-masam. sampai kecur air liur. ^_^

buah yang bermain-main dekat kepala otak sekarang ni..
-
-
-
-
-

Buah Nam nam

buah nam nam
sumber gambar : sini

18 comments:

nusha said...

sedap ni tmb2 masam2.. heheh..

aik,dh len header ni!! amboi,kreatif2!!

Azzah said...

sedap buah ni,masam-masam kelat kan.tapi kat JB tak wujud buah ni.kat kampung akak banyak

CutieIntan said...

ingat lagi waktu my sis preggy dulu dia pantang nampak buah ni...tap imeang sedap letak ngan garam dan gula then peram dalam peti sejuk then..yummynyerr

pena rozie said...

Org trg panggil buah katok puru.. hi..hi..hi...

Siti Rahmah Kamarudin said...

buah ni boleh makan ye? x tau pun. dulu pernah buat jungle trekking dgn comp n masuk photo contest gambar ni. rasanya x de sapa pun tau buah ni bleh makan sbb x de sapa pun yg petik buah tu...

nur anis said...

nusha : tengah ketagih edit gambar, memang asyik bertukar je la..huhu

azzah : tu la.. saya pun selalu dapat dekat kampung belah mak saya je..orang lain tak nak makan, saya makan la..hihi

cutieintan : tak pernah lagi try peram..ni nak kena try lepas ni..:)

pena rozie : saya pun pernah jugak dengar orang panggil buah katak..rupa menggerutu macam katak..huhu

siti rahmah : boleh makan buah ni..dari kecik saya suka makan.. sedap sangat.. :)

anismelon said...

buah ape nie??xpena dgr pon..

fyna said...

ha? nam2 mcm penah dgr..adoi lupa dah..sedap ke syg?

SHM said...

igt dlu mse lps solat jumaat sblm g skola agama gi rumah org yg ad pokok ni mintak sikit...pas2 makan sambil berjalan...ish3x..kenangan, kenangan...

nur anis said...

anis melon : ni lah namanya buah nam nam..masam-masam and kelat sikit kalau tak berapa nak masak sangat..sangat sedap..:)

fyna : sedap sangat dear..masam-masam..:)

shm : memang selalu g mintak rumah orang..sebab dorang bukan makan pun buah tu..huhu

alinac lover said...

pernah gak makan dulu rasanya

Ardini Humaira said...

dni panggil buah katak puru hehe

nusha said...

@ anis

xper,kumpul2 dlu ea..heheh..

Munirah said...

eh, sumpah tak penah dengar buah ni.

nur anis said...

alinac lover : pernah makan jugak ye..:)

dni : tu la..kadang2 cakap ngan orang buah katak..sebab dorang tak tau nam nam..huhu

nusha : tu lah..dah buat 1 folder dah..huhu

munirah : hihi..tak pe..ramai je kawan saya tak pernah dengar jugak..

kechixx said...

buah nam nam?

x pernah dengar..

tapi pernah makan..

hehehee;)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

akbat tgk entry anis..

http://nusha1706.blogspot.com/2011/04/ak-ngidam-buah-nam-nam.html

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

hehehe..

mintak lalink bwkan yer.. =p

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...