Wednesday, May 4, 2011

excited betul naik kereta peronda

dah lama tak update blog ni. biasa lah. orang busy yang tak ada masa. busy exam lah konon. tapi sempat weekend hari tu pergi pulau pinang. bercuti bersama keluarga..^_^

punya lah excited. first time jejak kaki kat penang tu. tapi biasa lah, bukan hidup kalau tak ada dugaan. dugaan apa? kereta rosak. bukan kereta yang kitorang bawak ke sana. tapi kereta kakak aku yang duduk sana.

boleh pulak mati tengah jalan. cis cis cis. dah la malam. kena tunggu pulak akak aku dengan husband dia cari bateri. nak tinggal kereta takut pulak.

tengok enjin tu bukan tau pun apa yang rosak. setakat tengok je lah. =p

yeay. penang ronda datang membantu. ^_^ tu pun dah berapa lama tunggu tepi jalan tu.

muka jakun first time naik kereta peronda and kereta kena tarik. haha


tapi yang bengangnya, boleh pulak kena tipu dengan orang bangkel tu. mahal giler dia cas. triple kot dari harga biasa. mungkis cas weekend kot. harga berganda. memang kurang hasaaam itu orang. sampai sekarang teringat.

malas nak cerita penipuan orang tu. tapi memang nampak sangat menipu. tau la plat kitorang bukan plat P. (ada kena mengena ke?)

10 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

mmg byk penipuan skg..

Anisa Hang Tuah said...

wahhh..memasing happy jeee

SHM said...

bese la tuh . ade peluang, makan byk2 ^_^

Shah said...

biasa mmg klu mlm mmg cas lebih..
pulak tu hari minggu..kete saye pun pnh sangkut gk..org tu nk cas lebih bnyk gler..last2 call syarikat yg wt kereta tu then claim warranty..

Adda said...

biase lahh tuh . org tgh susah nak amik kesempatan . sabar yea :)

Gnie@SimplyStyle said...

biasa la tu memang cas berganda kalau kete kena tarik..sebab bengkel kena g komisen kat penarik tu pulak...terpaksa la ek byr..huhu sian

tag anis...nak ajak anis join GA http://sabar-jelah.blogspot.com/2011/05/le-beau-monde-giveaway.html

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

Macam berpesta pulak kereta rosak. huhu. ^^

Cikbeyla Nabiella said...

ala, nak naik jugakk! haha

storyfromme said...

sempat lagi bergambar.

Ardini Humaira said...

wah hepinye dia kete rosak hik3.. larikssssss

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...