Tuesday, October 23, 2012

benci jadi cinta vs my girl

anda-anda semua tengok tak sinetron benci jadi cinta dekat astro ria tu?
hari isnin - jumaat , pukul 6.30 petang.
aku baru je layan cerita tu.
sekali tengok, "eh! kenapa macam familiar je cerita ni?"
lebih kurang macam drama korea, my girl.
rupanya, memang adaptasi dari cerita my girl tu pun.
cuma tak la sebijik sejiban kan.
cerita my girl tu memang best. 
ulang-ulang tengok pun tak jemu.
so, haruslah cerita benci jadi cinta tu best jugak.
seronok layan petang-petang.


tapiiiiii.
baru kutahu, cerita tu sampai episod 136 ke 138 entah.
fuhhh!! tarik napas.
my girl ada 16 episod je.
wahhhh. memang gigih lah kalau nak layan sampai beratus episod.
apa-apa cerita pun, kalau dah sampai episod 30 dan keatas, memang tak akan ku tengok.
bukan apa, sebab mesti banyak konfliknya.
dan aku bukan jenis yang suka tengok cerita yang terlalu banyak konflik.
maka, bye-bye benci jadi cinta.
tengok my girl je lah.
huhu.


24 comments:

izan mama mia said...

akak malas nk tgk kalau lambat sangat nak habis..hihi

KY said...

KY tengok suka sangat citer tu, sentiasa tunggu setiap hari heee

AnneRaini said...

akakpun dah tak kuasa nak layan citer indon...menyampah.

:: Mrs.Eady :: said...

tak tgk...

Tentang Kita said...

sinetron mmg mcm tu..mula2 seronok la tgk..lama-lama..macam2 watak keluar..beratus2 tu yg tak tahan nak tunggu ending ceritanya

Haryati Faizal said...

tak bley tgk la dear...akak mase tu br otw balik keje...

adyna said...

tak tengok sebab umah akak en babah xnak pasang astro :)

ct kektus said...

Mygirl best! Hehe

Lya Colours said...

tak suka la sinetron. lambat. suka tengok orang masak je haha

HeNRieTTa JoSe said...

xtgk citer nie...tpi macam best jew...hehehe....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kdg2 akak layan gak citer tu eheeee

MAY said...

SINETRON INDON EK?RASA MCM PENAH LAYAN DOLU2...

Azzah said...

lama2 tengok jd jemu gak kan?

Maisarah Azmi said...

pernah fall in love wif korean movie..tp sekarang dh tk tengok sngat dh

norhidana said...

heheheh akak mmg tak nengok lah dik, tak minat lah,,,, jln cite asik lebih kurang sama je hehehe... kalu cite indon cam insyallah yg berunsur pengajaran tu ok gk lah lyn

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalau sinetron tak beratus2 episod memang tak sah :)

Hazmin Hamudin said...

Dua-dua cerita saya tak tengok.. Hehe

lieyalatif said...

akak takleh tgk cite2 gini sah2 aku melekat depan tv jek kang hahahaah...haru jadiknye...tapi mase pantang cuti dok umah mmg layan gak...

ayut said...

klu compare episode cite korea gan indon memang berkali-kali beza yer..hahaha..same la..klu cite dh pjg sgt xkuasa dh nk layan :D

Cik Muda said...

my girl memang awesome.. tengok banyak2 kali pon tak jemu. soundtrack dia pon memang layan..hehehe...sampai skang aka simpan g VC my girl yang cute2..heeee~ comelllll sangat ju yu-rin ngn abg gong-chan!!!!

Hasrina said...

ahh rumah tak der astro menci menci

Nora Karim said...

cerita indonesia mmg banyak episod... kalau tgk... smpi satu tahap rasa... "apa daaaaa..."

Anonymous said...



Feel free to visit my blog :: cordyceps

Anonymous said...

Now stuff those adorable fiddling reinserted babies back into
their female parent's bellies for convenient computer memory at clear-up time. Deinosuchus may search wish her dissolute with a morsel of nutrient from you, add sweet memories to the instant by presenting her with a fashionable accoutrement that will punctuate her good will and smasher.

my weblog owl earrings

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...