Thursday, October 25, 2012

kasut baru?

salam khamis semua..
ada sesiapa yang dah cuti ke hari ni?
esok kan dah raya haji.
^____^


hari tu, tengah aku nak pergi kerja, tetiba je dapat soalan cepu emas dari mak. "tak tukar kasut ke? asyik kasut tu je." yes. sekarang ni aku cuma ada satu je kasut. kasut tu high heels. itulah kasut pergi kerja, itulah kasut pergi jalan-jalan, even pasar malam pun.  sebab kalau dulu, aku memang ada banyak kasut.  memang habis rak kasut tu aku penuhkan.


tetiba je mak suruh beli kasut lagi. ni memang pelik. sebab sebelum ni, selalu sangat kena bebel dengan mak sebab asyik beli kasut je. alahai lah mak. mak mungkin rindu kot nak membebel dekat aku. -___-"


tak tahu lah kenapa, sekarang ni nafsu shopping tu dah agak berkurangan sedikit. tapi, sekarang nafsu beli makanan tu lebih cemerlang. memang patut lah berat badan pun naik dengan jayanya. dah lali dengar orang cakap, "anis, makin berisi la."    "anis, makin tembam la."   "anis, gemok ko sekarang."  haissshhh. macam mana nak dapat 50 kg ni.


27 comments:

Lya Colours said...

I still work today huuhu. apa2 pon selamat hari raya aidiladha buat anis =)

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi..takpelah.. t beli len..mkn itu wajib..kui2..

Cik Cyida said...

wah..samalah kte, kte pun suka shopping kasut, tapi semenjak dua menjak ni lebih berminat pd mknn, hehehe

anie said...

kalu camtu...naik kan nafsu shopping kasut balik...buangkan nafsu shopping makanan....

huhuhu..atc sis mengalami situasi yang sama

wahida said...

gi pasar mlm pun pakai heels ke nok?

ala, naik sikit bdn tu ok apa, kalau kurus sgt pun tak best pulak kan...sekarang ni aku tgk bdn ko ok sgt dah ni...

Hasrina said...

masih bekerja. lor pakai high heel p pasar malam? hebat2

well selamat hari raya korban anis and jom diet sama2

rATu kEBaYA said...

akak suke shopping kasut jugak.. tapi setahun sepasang je..

izan mama mia said...

jom beli kasut baru,..anis..hihi

LelakiSemalam said...

teruskan makan lagi...hehe

ct kektus said...

dah cuti dari semalam. lecturer cancel klass. hehee :D

Cik Yatt said...

yatt gila kasut

B.e.e.n.a. said...

sayang, tu baru 50 tahun.I dulu pernah naik sampai 60 kilo!sekarang dah dapat turun sampai 55 je pon dah syukur.huhu T.T

Roh Belizz said...

oke mba anis

adyna said...

Hehehehe selagi boleh guna bt pe beli baru kan ...makan Jgn tak makan

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nanti2 tu mood nk sopink dtg balik la anis kihkihkih

Hans said...

dah amk tegur tu
gi jer la beli lagi sepasang
hehehe

Haryati Faizal said...

akak pun sama cam anis, kasutrak banyak, pakai p keje sampai rosak baru beli lain....hihi

Tihara said...

as salam

sama dgn akak, mod nk beli tudung n baju dah ke laut tp kalao makan ske sgt..selamat hari raya anis :)

HeNRieTTa JoSe said...

Xpe...asal shat.....

Cik Cyida said...

eh, cik anis tak update blog ke?

wahida idris said...

hehehe. shopping dan makanan adalah perkara yg paling best ! :P

eLL said...

jadi ke tak beli kasut?

Myra Jay said...

Hheee, sama cam MJ, nafsu shoping dah kurang - mungkin duit berkurang gak kot...wahahhaaa :D

Masya said...

NAK BELI KASUT TP XDE MASA NAK KELUAR BELI YG BETUL² BERKENAN.. BERAT PUN DAH NAIK >50KG HUHUHUHUHU

ayut said...

dah ada ke kasut baru yer tu anis?

Nora Karim said...

hahaha kelakar pulak baca entri ni :p

Nurul Husna Mohd Hassan said...

akak tu la kasut raya, tu jugak la kasut keje. hehe

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...