Wednesday, November 7, 2012

aiskrim jus mangga


yummyy..ais krim jus manggaaa.. ^__^


ni hari tu la terlalu banyak mangga masak.
daripada busuk, baik kita buat aiskrim je kan.
boleh jugak simpan dalam peti.


ni first time buat.
first time hari tu, rasa macam dah pekat dah.
tapi bila dah jadi aiskrim, macam kurang pekat.
so, kali kedua buat pekat lagi sikit.
bila dah jadi aiskrim, memang yummyyy sangat.
tekstur dia pun soft je.
^___^


haritu ada mak sedara bagi tips.
kalau nak tekstur aiskrim ni lebih lembut, campur tepung jagung sikit.
tapi aku tak pernah cuba lagi.
mungkin lain kali boleh cuba.

42 comments:

Asep Haryono said...

Ass wr wb. I like this post very much. Tahniah ya. Saya suka dengan aiskrim Jus Mangga ini. My family love them too.

kalau ditambah cream apakah lezat juga? Saya belum pernah cuba. Salam

baby lydia said...

ice cream malaysia ^^ !

AnneRaini said...

musim sejuk2 ni mkn aiskrim ker???sejukler tp aiskrim sedap..hehe

Puan Ira said...

yummmy...20sen 20sen

Lya Colours said...

skrg musim hujan. kurang sket makan eskrem. kalau musim panas ni, mau laju je hehehe

Kuazue Mohd said...

cer share skit cemana wat eskrem nie..

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..sedapnyaa.

adyna said...

wow sedap tue..sekinchan byk la buah mangga skrg..:)

norhidana said...

sedapnyer... pos kt akak sebatang dua dik

are_lin@yu said...

sedapnya nak satu..hehe

eLL said...

buat extra manis, sebab dah jadi eskrem nanti tawar je.

pinky said...

sedapnya....dh lama tak makan aiskrim 1malaysia...

Zura said...

sedap jugak buat ais krim mangga..kalau buat jus pun sedap tue...mangga blended..

Zurina Hj.Zainal said...

eeeee.....bestnyer.....mangga fresh buat ais krim malaysia....nak nangis tgk......:(

lieyalatif said...

wah rajin anis buat sekerim malaysia...ingat jaman dulu2 sbb mak akak meniaga sekerim ni mase kiteorg dok kat kem kat kelantan....

HeNRieTTa JoSe said...

yummy...nmpak pown sedap...

IntaNBerliaN said...

wah... lama xmkn aiskrim gini...

ieda said...

wah sedap nie
teringat zaman kecik2 dulu , mak akak rajin buat aiskrim malaysia nie .. macam2 perisa .. paling laku milo dan asam boi tuu .. akak siap bawa jual di sek ekeke ;)

Syida Rasyidah said...

sedapnyeee.... terliur daaa, :D

anie said...

bagus2....kreatip....dapat makan eskrem mangga

Kesuma Angsana said...

sedap ni !

mia izzati said...

taun lepas akak ada wat eskrem mesia nihh..eskem milo je tapi tak laku huhh..aiskim lama dilupakan hehehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

wah, tingat memori daun pisang dulu..
heheh, 10sen aje satu..
blk ngaji wajib beli ni..
ketuk pintu dapur umah org, hahahah..

Myra Jay said...

Tak penah makan lagi eskrem mangga ni..

Boleh la try nanti2 :D

KY said...

musim2 hujan cam ni..sejuklah makan aiskrim hehehe

LelakiSemalam said...

feveret ni tapi bukan perasa mangga...:)

PinkUmmi said...

bestnye eskrem m'sia

MRS Rongoks said...

nmpak cm aiskrim jagung.hikss

Roh Belizz said...

hmmmm yummmy

TiranaAduka said...

salam nuranis.
Dulu 5 sen waktu tirana aduka sekolah menengah.hehehe.

MizzTina said...

nk satu!!!

~AmyLiana86~ said...

wah best makan time tgk tv nieh..hehe

Masya said...

musim sejuk ni... aiskrim ngilu.....
tp suke aiskrim satu malaysia ni..

Zie Madini said...

lama sey tak makan eskrem dlm bungkus cam gnie. craving for it sudah...huhu

ayut said...

wah..ice cream malaysia!!best ni..tp skrg ujanla..sjuk nk mkn..huhuhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sedapppnyerrr anis..nk buat jg lah hehe

Nurul Husna Mohd Hassan said...

2o sen 1 ni kalau beli ni :)

Hazmin Hamudin said...

menyelerakan betul aiskrim malaysia ni. tapi musim hujan macam kurang sikit la.

Haryati Faizal said...

lama tak mkn aiskrim ni....dulu ms skola...rajin lah beli sbb ada tukang jual...dulu kt umah mana ada peti ais...

ct kektus said...

kite panggil ni air batu tau. hoho

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

sedapnye aiskrim... ^^

♥ wawawawa ♥ said...

wahhh sedapnye!

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...