Thursday, May 14, 2015

bercuti ke Cameron Highlands - MARDI

Alhamdulillah. Last week dapat juga melencong keluar dari KL, naik ke Cameron. Kitorang memang plan pergi hari Ahad sampai Selasa. Saje nak kawasan yang lengang tenang tak ramai orang. Hari jumaat tu Husna tiba-tiba demam. Alhamdlillah, pagi Ahad tu dia dah mula berpeluh. Demam nak jalan mungkin.

Kitorang gerak dari rumah pukul 8.00 pagi. Awal kan? saje nak bawak relax-relax. Lepastu nak kejar pergi ladang teh dengan MARDI. Hari isnin kan tutup. Nak pergi hari selasa takut tak sempat.


Husna sepanjang perjalanan, tidur je. Huhu. Budak baru baik demam kan.Sempat la bagi makan ubat dekat RnR Sungai Buloh. Tapi habis muntah lepas tu. Kesian tengok. 

Kitorang decide untuk naik ikut Tapah walaupun jalan agak bengkang bengkok, sempit. Ada kereta baru lepas accident. Memang dalam kereta asyik bebel kat suami suruh bawak pelan-pelan. Ingat Husna. Mula-mula pelik sebab setiap corner yang tak nampak kereta dari depan, dia bunyikan hon. Tapi lama-lama kita pulak yang asyik suruh bunyi hin bila sampai corner. Kikiki. 


Sempat la berhenti kejap dekat Lata Iskandar. Seronoknya dapat pegang air sungai. Lama tak merasa. Rasa macam nak terjun je dalam tu. Sebab Husna baru baik demam, memangtak berani la nak bagi merasa pegang air sejuk ya amat tu.


Sampai sudah kami ke MARDI. Nampak muka Husna moody tu? Dia nak tidur lagi sebenarnya tu. Tu yang dia monyok semacam je.

Monyok dan monyom lagi.

 Bagi dia duduk je dekat rumput tu. Panggil bergambar langsung tak nak. 

 Husna memang suka warna hijau. Nampak hijau-hijau mula la excited pegang nak ambik.

Try bagi makan strawberry. Langsung tak nak. Kikiki.

Kitorang tak ada beli apa pun dekat MARDI. Setakat berjalan-jalan je tengok. Ok la bagi aku. Berbaloi dengan  tiket RM3 untuk dewasa.

12 comments:

AnneRaini said...

dua tiga menjak ni ramai pulak update gi cameron.. ni yg nak pergi jugak ni..hehe

ziana eunos said...

waa bestnyee ^_^

aTieYusof Family said...

seronoknya naik ke Cameron..nyaman cuaca.. Husna tetap comel...:)

Nurzakiah Hanum said...

bestnya x sabar nak pg cameron

Siti Rohaida Yusof said...

bulatnya pipi dia...

eima said...

CH best klu musim tak cuti sekolah ... klu pi time cuti alamatnye dok bercuti atas jln ry je la

Azariah Kamis said...

assalamualaikum
best kan dapat nek cameron..
tapi bahaya kat jalan dia...sebelum ni pi pon
asyik hon ja bila sampai selekoh...memang xnampak kereta depan...

:)

wahida said...

kat Agro ni aku shopping mcm2 teh kat sini...sebab kat sini lebih murah berbanding tempat penghasilan teh tu sendiri atau pun pasar malam...

Kakzakie said...

Tak apa mesti nak bagi try juga merasa strawberry. Kalau tak sedap Husna pun tahu dia akan wekkan...

Ahlam Miera Shafie said...

ololo.. kesian husna...

QasehnyaRania said...

x pergi pon sini
alahai siannya husna.
dah baik ke demm nya skrg.
harap bertambah baik ye sayang..

rania bru lps selsema..
demam x pula.

stobeli ashammm la ummi..

Siti Yang Menaip said...

aiseeeh Husna x ske stroberi ke ? hehe stroberi Malaysia masham..
soh mami beli stroberi ostrolia mesti laju Husna makan..

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...