Monday, September 27, 2010

fungsi katil


nampak cantik kan katil tu.. macam empuk je kalau nak baring-baring atas tu. cuma tukar bunga mawar tu dengan bunga lain. bagi aku bunga mawar busuk. pening kepala aku bau. haha.

apakah maksud katil bagi anda. pernahkah anda rasa katil memberi manfaat yang banyak kepada anda..?

fungsi-fungsi katil :

  1. tempat tidur ( ini yang paling utama )
  2. tempat berangan
  3. tempat bergayut ( sambil selubung dalam selimut )
  4. medan untuk membuat assignment
  5. tempat untuk mengulangkaji pelajaran
  6. tempat untuk melayari internet
  7. tempat selesa untuk menonton cerita
  8. tempat untuk bermain game
  9. tempat makan
  10. tempat minum juga
  11. tempat untuk anda berehat jika sakit
  12. tempat untuk anda menggosok baju
  13. tempat untuk bersembang dan bergosip
  14. tempat untuk mebuat kad atau membungkus hadiah
  15. tempat melipat baju
  16. tempat untuk melonggokkan baju-baju yang baru di angkat sebelum dilipat ( mungkin boleh jadi berhari-hari )
rasanya banyak lagi fungsi katil ni. cuma tak ingat. erti kata lain, apa nak buat, mesti atas katil punya lah. tapi, bagi aku, fungsi katil ini cuma semasa aku berada di asrama sahaja. sebab bila di rumah, aku paling tak suka katil. aku tak suka berkurung dalam bilik. sebab aku rasa rimas dalam bilik.

4 comments:

♥ shiMawar ♥ said...

haha..betul2..for sure le katil jd pilihan bila di hostel sbb mana ade tempat strategik lain nk buat keje.. :)

DiEyLaH said...

tgk katil cam nk tido..zzz..hihi

tag awk nak ajar bhs sitok... ^_^

nur anis said...

shimawar : tau tak pe..ada meja pun x best jugak sebab katil lagi best..^_^

sieylah : thanx tag..boleh lah berbahasa sitok lepas ni..=)

Tapak Kaki said...

semua tu aku buat kecuali 12 & 14.. ada satu lagi ang terlupa nak tambah fungsi katil..hehe

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...