Wednesday, March 16, 2011

aduhai period pain..



period pain atau senggugut. memang dah selalu dengar. tapi tak semua perempuan rasa period pain ni. ada yang beruntung sebab tak kena. ye lah.. sakit kot.. tak larat nak tanggung..

bila period pain je mesti rasa :
  1. sakit perut tu mesti la kan.
  2. loya and muntah-muntah.
  3. sengal-sengal seluruh badan.
  4. tak lalu makan and minum.
kalau dah macam tu, mula la guling-guling atas katil. dulu aku selalu la macam tu. nak kata tiap bulan. tapi sekarang ni makin lama makin kurang. sakit tu tetap sakit. cuma tak seteruk dulu. :)

tapi sekarang ni bila period pain agak mula kurang, mula tak ada mood pulak bila nak period. so, sorry ye dekat sape-sape yang terasa hati dengan aku.. ^_^

nak tips mengurangkan senggugut : klik sini.

7 comments:

mykhalis said...

sabar la ek..Khalis tak tau camne nak membayangkan sangitnye..

storyfromme said...

saya punye terbalik.masa mula2 period masa form 4 dulu tak ade rase sakit pon.da tua ne (tua ke?) baru rase period pain tu.

nabielahuda said...

benci period pain. bole gitu?
hahahha
kalau sy period.
muntah+sakit perot+sakit bdn= guling guling atas tilam smbil tertonggeng. hahahahhaha. sangat best! =D

puteri ain said...

pernah kena sekali sampai tak boleh bangun..nak angkat tangan pun rasanya tak terdaya..sampai nak kena g hospital la..

A'IM said...

wah cian cian..hehe..thanks coz drop komen..dah polow kamu

micky eyqa said...

petua tuam benda panas pon bley krg kn peod pain..

saya tag kamoo

http://eyqaatiqah.blogspot.com/2011/03/contest-photoshoot-percuma-bernilai.html

AdiaLuze said...

Dulu sebelum kawin, takdela plak kena penyakit ni.. Sekarang ni bila dah kawin, kerap la plak kena..

Memang siksa la kalau ianye menyerang.. Nak buat apa pun tak larat...

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...