Wednesday, September 14, 2011

beribu alasan betul!!

wahhh..lama betul blog ni tak aktif. sebab tuan blog pun memang tengak tak aktif sekarang ni. sedang menganggur tanpa hasil dekat rumah. mungkin hasil yang namapk cumalah lemak-lemak yang sedikit bertambah di seluruh pelosok tubuh badan. =__=

kenapa tak kerja lagi?

alasan 1 : belum dapat panggilan. nak kerja macam mana.
alasan 2 : tak berani nak kerja dekat bandar-bandar. takut drive. 
alasan 3 : tak puas lagi nak berehat di rumah.
alasan 4 : nak tunggu kerja government yang mungkin lambat boleh dapat.

haish. dah banyak alasan. memang la tak kerja-kerja lagi. oleh itu, duduk rumah buat apa?

perkara 1 : tengok tv.
perkara 2 : tidur sampai pening.
perkara 3 : makan samapai gemok.
perkara 4 : baca buku bukan ilmiah sampai khatam banyak kali.


buku harry potter and the goblet of fire atau harry potter dalam piala api (versi bahasa melayu). sebab aku tak expert dalam bahasa inggeris, aku baca la versi bahasa melayu punya. confirm setiap ayat and lawak boleh faham. dah berapa kali khatam pun tak tau buku ni. habis yang ni, sambung harry potter 5, 6 and 7 pulak. ^__^

bilalah aku nak kerja ni.. nak jugak ada income.. -__-"

2 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

hehe..rhtlah puas2..

nur anis said...

nuyui : tapi susah jugak kalau terlebih rehat. menganggur sampai ke tua nanti. huhu

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...