Friday, March 30, 2012

tapak tangan kasar

sekarang ni terasa tapak tangan makin kasar pulak.
sebab terlalu kering.
rasa tegang-tegang je.
sungguh tidak selesa.


ini semua sebab seharian duduk dalam aircond.
itulah, bila dah nikmat duduk dalam sejuk.
tidak semuanya nikmat kan.
ada baik, ada buruk.


sekarang ni memang bergantung pada lotion.
harus ada atas meja office ni.
tak pasal-pasal aku kembali jadi minah lotion.

21 comments:

norhidana said...

bile kerja dlm ekon mmg kene banyak minum air, juga lotion utk kulit yg kering....
kadang tu terlebih minum pun payah asik nk gi toilet je hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui sekali sekala buh lotion =)

saffiya_aleesya @ echa said...

ermm bagus tu guna lotion!! tapi kan kalau orang yang jenis kulit kering ni memang tak dok dalam aircond pun tetap kering gak..selain kulit dan tapak tangan, bibir pun leh jadi kering bila dok lama2 dlm aircond

saffiya_aleesya @ echa said...

ermm bagus tu guna lotion!! tapi kan kalau orang yang jenis kulit kering ni memang tak dok dalam aircond pun tetap kering gak..selain kulit dan tapak tangan, bibir pun leh jadi kering bila dok lama2 dlm aircond

sakila's craft said...

kena banyak minum air masak jugak...

Azee Hana said...

hohohoho........beli bnyak2 sikit ye lotion tu..boleh pau..

Kakzakie said...

Memang betul kakak pun sama apa lagi bila balik masak main air pulak memang kasarlah... tapi kasar-kasar kita cuba banding tapak tangan lelaki hmmm.... kita masih ok lagi kan:)

vivadea said...

yup,, duduk dalam aircond abes kering kulit nih. kene byk minum air la yunk..

-------------

jom like page vivadea
www.facebook.com/vivadea

zOeY zAu YaH said...

try lotion jenis krim mcm rosken bgus..x melekit.kulit lembab n lembut je.

Tihara said...

kalo akk kan, duk dlm aircond bibir leh cepat kering.. :)

teha said...

same laa kite.. tgn cpt jee kering bile ddk dlm air cond.. so , mmg selalu sapu lotion dkt tgn.. hehe :)

nur anis said...

@norhidana

huhu..betul tu..makin banyak minum, makin kerap g toilet..

nur anis said...

@nuyui a.k.a miss YUI

saya pun bubuh time rasa kering je tangan..

nur anis said...

@saffiya_aleesya @ echa

bibir kering pun tak best..pedih...

nur anis said...

@sakila's craft

betul-betul..

nur anis said...

@Azee Hana

kat rumah ada 2 botol..

nur anis said...

@Kakzakie

bila rasa tangan orang laki, syok pulak rasa tangan sendiri lebih lembut..huhu

nur anis said...

@vivadea

nasib baik saya memang suka minum air..:)

nur anis said...

@zOeY zAu YaH

jenis rosken ek? nak try lah nanti..

nur anis said...

@Tihara

bibir kena pakai pelembap selalu..:)

nur anis said...

@teha

jadi minah losyen lah kita..

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...