Monday, October 15, 2012

nak wujudkan hari poligami?



klik link dekat atas ye untuk dengar.
aku ambik dari page hotfm.
ni aku dengar masa dalam kereta nak pergi kerja pagi tadi.
serious aku tak suka perempuan tu.
walaupun aku belum berkahwin, tapi aku tetap ada mak abah.
suka hati je cakap,
"kalau lelaki tu dah ada yang lain, paham-paham la yang dia dah taknak dekat isteri pertama tu. mintak je lah cerai."
lebih kurang macam tu lah ayat dia.
apa pun, cuba dengar dulu ye.
lepas tu boleh la komen. 



35 comments:

Irfa said...

hai dik :)

akak dgr tadi.masuk keje terus gugel hari poligami dan jumpa blog kamu.hehe

akak nak like hot fm sbb nak baca komen.

izan mama mia said...

eks....ish..

♥ Wina ♥ said...

suka² je cakap mcm tue!

Azzah said...

sbgi org yg dah kawen,sy pun tak setuju pendpt dia..ni kira dia nak balas dendam..mmg takkan dpt sign le klu da niat cam tu..:)

norhidana said...

huhuhuhui tak blh dgr lak lah dik, akak lak tak penah dgr hot skrg nih...

kadang2 mungkin ada yg berpikiran pntingkan diri sndiri je, mungkin belum jd kt diri dia kn

dhinai adnan said...

susah nak masuk..line tak berapa clear,maklumla cuaca macam ni line sangkut sangkut

cikeyrah said...

Ya Allah masa qira dengar nie sangat geram oke . .

Tihara said...

sedap mulut je suh mintak cerai kan,hmm

iedchan said...

saya dengar jugak..giler la pompuan ni kan...dah la nak amik laki org..pastu suh laki tu ceraikan plak isteri die...ishk2..ape nak jadi la... :O

cikeyrah said...

di tag hee ;)

http://sukesukicikkeyrah.blogspot.com/2012/10/hari-poligami-perempuan-tak-tahu-malu.html

are_lin@yu said...

ada plk cmtu kn..dia isteri kedua kot.hihi

Kesuma Angsana said...

x suka ler hehe

Nens Collection said...

nauzubillah..kalo insan2 yg dh kawen ni..poligami kalo boleh xnak dgr..huhu..tp kuasa Allah tiada sipa yg le tentang..

Lyaa Suriany said...

Diec ckp. bila laki kite cr lain, makna nya laki kite tu xsyg kite dah
so buat pe dok skali lg

rase nak lempang je si hani tu

AnneRaini said...

hahaha akak dgr pagi tadi.. sengallah pompuan ni...tak ikut hukum kehidupan.kalau nak hak orang mintak baik2 bukan rampas...what u giv u get get back..karma!

Kakzakie said...

Walau pun poliami dibenarkan dalam Islam tapi sebagai lelaki kena ukur kemampuan diri..

ieda said...

x nak dgr !
sakit atiiii
adehhhhh ...

wahida said...

adoi la...
letih kalau nak citer pasal poligami ni...huhu...

pinky said...

akak dgr jgk td ms otw g opis....tp sikit jer sbb opis dekat...huhuhu...

Haryati Faizal said...

ala tak bley dgr la dik...tenet kat opis ni ada sekatan...hihi

IntaNBerliaN said...

iskk.. bc tajuk pun akak dh xberapa nk berkenan.. hihi

Nora Karim said...

yang dia tu nak/sanggup tunggu suami orang kenapa? Lelaki, kalau dia sanggup menduakan isteri pertama... tak mustahil dia juga akan "mentiga"kan isteri kedua... so dia kena faham...

cik azLyzah⊙.☉ said...

eiii...nak hancurkan rumah tngge owg.ape jenis lah pmpuan tu.Astagfirullah >.<
btw salam kenal n done follow awak.jgn lupa follow back tau :)

http://azlyiejah.blogspot.com

Pokok Manggis Depan Rumah said...

mana boleh cakap macam tu.. tak baik tau.
ada hikmah sebalik semua ni.. agama yang buat,kita tak leh cakap yang tak baik..
masing-masing kene jaga la yea..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

speaker pc kt opis rosak xleh nk dgr la pulak...balik umah ni blh buka lain hehe

Ema Blog said...

ini tentu dgr tak habiskan

inazamri said...

mlm ni tak sempat nak klik dengar.esk2 akak nak dengar juga.

Zie Madini said...

ceh....senang plak dia cakap camtuh ek. tu mesti dia yg being the 2nd women tu kot. thats y ar bg statement gitu

Roh Belizz said...

first visit

Di Tunggu Folow back ea,,
hehehehe

PinkUmmi said...

akak pun dngar psl nih...memg statement pmpn nih xbleh blah..

Asfaliza Mohd Yatim said...

tak boleh belah bila dia ckp, kalau org dah tak suka kita lepas kan je la. serius sedih kalau kita kat tempat isteri pertama kalau dgr apa yg perempuan ni ckp. sampai nya hati nak hancur kan hati perempuan lain semata2 nak merebut yg asalnya bukan hak kita. hish emo plak lahai!!!

adyna said...

akak pun dgr..memang laser mulut pompuan tu..confirm tak dapat kawin..geram btl dgr dia ckp mcm tu

ayut said...

mmg dgr aritu..panas gak isu ni.hihi.sabar jela.tp mmg not nice la ckp mcm tu..tak semestinya suami tak suke istri pertama nak kawen len..apa la....

Nurul Husna Mohd Hassan said...

akak pun dengar kat hotfm hari tu :)

Hasrina said...

baca sambil geleng kepala

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...