Friday, November 23, 2012

hana mustika yang kuat makan

aceceh..pegang menu macam ye ye je nak order kan.


anda-anda mesti geram kan tengok pipi dia yang gemoks gebus tu. lagi-lagi kalau tengok dari sisi. ibarat macam ada sebijik rambutan kat pipi. serious tak tipu tau. hihi.


tika ni baru setahun sebulan. tapi jalan dah laju dah. cuma cakap je belum lagi. satu-satunya perkataan yang dia tahu sebut, "mam". tu tandanya, dia nak makan atau minum. kalau nampak orang makan, laju je datang dekat nak makan sama. bila tak bagi, mulalah merengek nangis.


pergi pasar hari tu pun, nampak je jajan dengan makanan, terus "mam, mam". kitorang pulak lambat belikan makanan. sebab nak cari yang sesuai dengan dia kan. terus merengek-rengek nangis. huhu. sabar je lah. kalau dalam kereta pun, tetiba je dia kata "mam, mam". tapi time tu tak ada pulak makanan, memang rasa kesian sangat. 


waktu baby, memang tika ni kuat makan. tapi bila umur dia nak dekat setahun tu, dia jadi tak suka makan. dua tiga suap je. lepas tu my sis try belikan vitamin appeton tu. lepas tu terus dia jadi berselera balik makan. tak tahu lah memang dia kuat makan atau sebab vitamin tu, tambah selera makan dia.

18 comments:

Ratu Hatiku said...

Ha'a geram tgk pipi...Suka kalau dpt bby girl..blh pakai baju macam2 pesen.. :D

Cik Syida said...

Anak buah kte sebaya tika pn malas mkn..erm.. Appeton tu x menggemukkan ke anis?

Roh Belizz said...

hmmmm comelnya

:::aZiE::: said...

best plak namer hana mustika.... :)

Azzah said...

mmg gebu pipi dia..meh sini nk cubit..:)

Nora Karim said...

hihihi tembam... tak pe la... kalau dah dia tgh selera makan... :p

Cik Syida said...

Baru perasan.. Mata tika mcm mata anis..

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

memeng bulat pipinya... comel

Noli@Ibu Wafa said...

bambam..hehe

salam kenal :)

محمد رازيق said...

amboi comelnya tika. hehe tapi appeton tu memang bagus.

[A.I.D.A N.O.R.D.I.N] said...

akak suggest xperlu kot bagi vitamin tu..kalo tgk tika ni, mmg sihat je. Xperlu bagi lagi..nnt makin bam bam pulak.

Zie Madini said...

hehehehe...comel nah gaya dia pegang menu tu. hehe

MizzTina said...

sgt bulat!!

IntaNBerliaN said...

ooo a'aa ramai gak ibu2 beli appeton utk bg ank tmbah selera mkn

izan mama mia said...

comel..nnt comel cam makngah dia gak llaa tuu

ct kektus said...

comelnye pipi. memang rasa nak cubit je. :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

acik dia pun kuat makan jugak kan? :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tembam la dia geram tgk kt pipi tuh hehe

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...