Thursday, December 13, 2012

program sehari riuh sekampung - part 1

hoyeh hoyeh hoyehhhhh!
cousin dah upload gambar program dalam facebook.
tak payah susah-susah nak transfer gambar.
hikhik.
lagipun gambar aku secoet je.
busy sangat main game sampai lupa nak ambik gambar.
^____^



dimulakan dengan senam pagi ye sedare-sedare semua.
hoit. penat okeyhhhh senam ni.
belum game semua dah mengah.
-___-"


lepas tu, majlis perasmian oleh embah kitorang.
embah kumpualn biru, so pakai serkop rambut kaler biru.
cayalah embah!
gigih aku godek-godek kat youtube nak buat bunga reben tu.
akhirnya, jadi jugak. syabas anis!


dah penat semua, kita kasi lantak makanan ye.
nasi lemak sambal sotong dengan sambal udang.
sedap tuuu. ^__^


syurga makanan wehhhh!.
hilang diet.
penat je buang lemak senam pagi-pagi.
nasik lemak ada, nasik goreng, bihun goreng, kuew tiaw goreng.
kuih segala jenis kuih ada.
ni baru sarapan pagi okeyh.
mau tak gemoksss!
oh ye, makanan ni semua tak lah kitorang masak kat rumah embah semua tu.
ada keluarga tu bawak ni, ada keluarga tu bawak yang ni pulak.
tu yang jadi banyak ni.


puas hati kot dengan ajk minuman.
air sentiasa ada.
air sedap-sedap pulak tuh.
kejap air tembikai, kejap air limau asam boi.
nanti tukar pulak air fruit cocktail.
kang dah petang sket, dorang mesin air tebu pulak.
perghhhhh kembung air semua.


okeyhhh. habis part 1. nanti sambung part game pulak ye.
terasa dah panjang bebenor entry ni.

25 comments:

Haryati Faizal said...

beshnye...nis

MizzTina said...

apsal la akak xleh tgk gmbr... pc akak ni xsupport ke? huhuhu

cheqna said...

wah..beshnya

AnneRaini said...

haha meriah meriah..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah meriah nampak yer

nanieybarnieylurviey said...

bestnye... mcm2 aktiviti.. mcm2 makanan.. mcm2 orang.. yg penting happy.. silaturrahim terjalin :)

lia said...

perghhh meriah & sporting abes la org ramai kat c2... terbaekkk la...

aanie said...

part mkn paling best...:)

wahida said...

kenapa aku tak nampak gambar? ke pc aku yg prob ni?

nik ros said...

seronok nya. meriah ngan family :)

izan mama mia said...

wah..embah masih sihat yer..baguslah..best laa ada aktiviti cam nih..anis generasi ke berapa yew

aimaniman said...

Macam telematch la plak..
Seronok kan, semua berganding bahu, seiya sekata, sehsti sejiwa..

baby lydia said...

aktiviti yg besh cm nih kn??lagi lah klu smua muafakat kan!

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

ayut said...

wah..air adlh part pntg dlm sesuatu mjlis....bgus2x...well done! :)

Cik Syida said...

bestnye anis :D

syakirah izwanie said...

Waaahh, banyaknya makanan :O

syakirah izwanie said...

Waaahh, banyaknya makanan :O

Mimie said...

bestkan sekali sekala join mcm nih

Masya said...

banyak part ker?? kemain meriah eh... nasib baik tak tunjuk gambar air² tu.. terliur dibuatnya kang..

محمد رازيق said...

wah. bestnya program. dah lama tak gi program cenggini. nak2 kalu buat kat kampung2

KY said...

bestnya ada aktiviti mcm ni..memang riuhlah kampung

adyna said...

wah meriahnya anis ;)

Lyaa Suriany said...

amboi kemain meriaaaaah lagi eh.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

meriahnya... :)

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...