Wednesday, July 9, 2014

mencanting batik di Taman Mini Malaysia





 last month, masa bercuti ke melaka, sempat singgah ke Taman Mini Malaysia. Seronok pergi sana. Dapat tengok jenis-jenis rumah mengikut negeri yang ada dekat Malaysia ni. 

Masuk dekat rumah Negeri Terengganu, diorang ada buat 1 aktiviti mencanting batik. Untuk beli lukisan corak bunga tu, RM 10. Lepastu boleh la kaler-kaler sendiri.

 haaaa... ni lah hasilnya. Hasil seni adik beradik ipar duai.


Seronok jugak bila Taman Mini Malaysia buat aktiviti macam ni. So, orang yang datang tak lah bosan sangat tengok rumah je kan. 

Dekat rumah Negeri Perak pula, diorang buat aktiviti bermain gasing. Sangat mengimbau zaman sekolah dulu. Seronok!

 

5 comments:

MizzTina said...

dh lama x g ganu.. best kan pegi ramai² dgn family.. btw, cntik hasil tgn tu..

lia said...

wahhh menarik... depa da improved a lot...

norhidana miswan said...

cantik... kalu dpt buat baju ke tudung ok jgk tuh

Fazleyatul Aini said...

dah lama tak pergi mini malaysia
nama je orang melaka huhu
sebab dulu tak ingat la, 2-3 years back
masa tu under reno
so tak banyak rumah boleh tengok
and tak banyak aktiviti
should arrange my time after puasa ke nak visit sana
bawak anak2 sedara hihi

Mimi Azirah said...

wah cantik...pandai mencanting batik

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...