Friday, October 10, 2014

barut comel handmade


Ni lah dia barut comel-comel untuk bakal baby nanti. Sebab tak tahu jantina, maka buat je lah pink dengan biru terus. Alah.. Pakai pun dekat dalam baju kan. Bukan orang nampak pun. Kalau tengok orang jual, memang geram nak beli. Lagi macam-macam warna dan corak yang menggugat nafsu.


Sebenarnya hari tu ada beli kain cotton dekat nagoya untuk buat sarung tilam baby. Murah je. RM5 semeter. Beli 2 corak terus. Boleh buat 2 set terus. Beli 3 meter x 2 set = baru RM 30.


Tapi mustahil lah aku jahit sendiri kan. Mesin jahit pun tak ada. Haruslah hantar kampung, mintak tolong mak jahit. Hihi. Ada lebihan kain tu, mak buatkan barut terus. Dapat lah 8 helai. Jimatttt. 

15 comments:

Zura Tahir said...

kalau cmnie nye warna...org xde anak pun nk beli...hihi

Nurzakiah Hanum said...

cutenya

Kakzakie said...

Baru jahit sendiri macam ini lebih kukuh dan selesa anis. Bila dah tak pakai simpan baik-baik kelak ada baby lagi boleh pakai balik. Kakak dulu macam itulah..

Kalau beli yg pakai lekat-lekat tu tak tahan..

nuyui a.k.a miss YUI said...

comel gitu coraknya =)

Zefa NorAsmara said...

Comel berwarna warni. Zaman anak2 kak zefa baby dulu dari barut ke bedung, semua putih je..

AnneRaini said...

akak pon barut buat sndiri.

Amanda Suria said...

Alahai comelnya...kaler2 lg eh...selalu putih je kan...

suri solehah said...

salam kenal sis..tengah menanti kehadiran org baru ye...tahniah

dee said...

cantik mak jahit barut tu...:)
la ni mmg kena sgt berjimat kan..
eemm...mcm2 dah skrang ni..gaji 6500 pon xcukop..inikan golongan marhaen...aduhai..
btw, salam kenalan:)

Aisya A. said...

haha. comel je.. lagi jimat kan, handmade lg tu. :D

nanieybarnieylurviey said...

Comelnye... Byk barut comel2 skg..

HeNRieTTa JoSe said...

comelnye....

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Memang comel sangat barut tu..Akak pon last year ada buat sarung tilam baby..pon suruh mak yang jahitkan..hihih..tak reti jahit..seriously..hehe

::EIDA:: said...

alahaii comey barut baby kalerpull. salunya putih jeeee

QasehnyaRania said...

kalepul sungguh.
jimat bganda nama nya ni..

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...