Friday, June 19, 2015

cekelat masa Fire drill

Ingatkan zaman belajar je ada fire drill. Rupanya masa kerja pun ada juga fire drill.Tapi kalau dah nama Anis, memang suka cekelat masa fire drill. 

Mula-mula aku kena jadi Emergency Response Team (ERT). Kena buat ujian kecergasan pulak. Berlari 1 taman KLCC. Perghhh. Haruslah aku cekelat tak lari kan. Bertahun tak berlari, tetiba kena lari, haruslah tak kan.

Ingatkan bila dah cekelat, nama dah kena blacklist. Sekali nama tetap ada. Kena panggil ceramah bomba pula.

 
Abang bomba tengah bagi penerangan
 



Coppp. tu bukan aku. Sebab kes pernah kena sambar api zaman sekolah dulu, agak tak berani aku dengan api besar sebegitu.


 Yang part ni aku suka. Jamuan makan. Hishh. Sedap pula tengok roti jala time puasa gini.

Last week diorang buat fire drill bebetul. Tapi, nak buat macam mana. Maklumat dah bocor dulu yang fire drill akan buat jam 9.00 pagi. Maka pukul 8.30 pagi, semua orang berpusu-pusu turun lift.

Siapa sanggup nak turun dari tingkat 40++, kena turun tangga pula tu. Walaupun aku tingkat 30, tetap tak sanggup wehhhh.

Jadi, cekelat lagi la kitaaaaaa. ^__^

 Kekonon api dia buat asap warna oren gituuuu.


Ni semua dah kena turun. Berkumpul tengah panas. Bos juga steady join kitorang berkumpul tengah panas.


Selfie!!!

Dan lagiiiii.

ramai juga yang gigih turun tangga. Bagus betul diorang.

15 comments:

Fazleyatul Aini said...

mak aih kalo yang tingkat 40 tu mau lecak ketiak

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi jumaat
bestnya ada xtvt cm nie

eima said...

DAH LAMA DAH BOMBA TAK DTG OPIS SEJAK PARKING TAK DE KAT OPIS AKU NI .. KLU TRUCK BOMBA DATANG ABIS GORES KETA KAT TEPI JALAN TU ....

OK PTG NI DAH TAU DAH NK BERBUKA APE ... ROTI JALA ..LALALALALA

norhidana miswan said...

cekelat itu ngelat ke dik? ingat kn cokelat td kui2...

ptt la tak pnh jumpa ko dik... engko kt opis baru tinggi nun tu yek

Farah Waheda Wahid said...

ha ah, masa kerja memang ada fire drill punn...he he he...

Kakzakie said...

Sebenarnya bila ada training begini semua kena 100% ikut seperti arahan Mimi sebab kalau betul terjadi dah ada pengalaman. Siapa pun tak nak tapi kalau lihat keadaan sekarang tak mustahil boleh terjadi..

aTieYusof Family said...

sy pun mcm dah lama sgt tak buat fire drill ni.. teknik pun dah lupa..huhu..
Salam Ramadhan sis..:)

ros_reeza said...

Selamat berpuasa :)
letihh tu kalau nk turun tangga dari tingkat 30!

Putri said...

x dapat bayangkan kalo kena turun tangga dari tingkat 30....tingkat 3 pun dh tercungap2

Aisya A. said...

masak owh turun tangga berpuluh2 tingkat. 4-5 tingkat pun dah pancit. lebih 10 apatah lagi. hehehe. nasib baik ofis kite 4 tingkat je. hiks

mardiana abu darin said...

Api tu nampak real! Kalo nampak api mcm tu x ke x cukup tanah nak lari.

Nasib dpt solan bocor....

Hi..hi..blh ready awal2....lariiiiiii

HeNRieTTa JoSe said...

firedrill dah bocor mmg trun awl la kan...hehehe...

Myra Jay said...

Memula ingat cekelat tu coklat nguyah, rupanya ngelat ye..heheee

Kalau MJ pun tak sanggup la nak turun tangga tingkat 30-40 camtu..
rela turun awal..
tapi itulah bayangkan kalau betul2 terjadi, dengan bersesak kat tangga ramai2.. fuhhh mohon dijauhkan..

adianiez AIDA said...

aida opis tu 3 tingkat je pun.
ramai x kuasa nak turun.
hu hu hu kalau terbakar betul agak nyer, baru la nak prektis turun :) ha ha ha...

QasehnyaRania said...

bagus ni
tapi kalau turun tangga dr tingkat 40 tu
mmmmm

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...