Friday, September 23, 2011

biawak besar ditangkap sebab masuk reban ayam

weekend lepas macam biasa, kitorang 1 family akan balik ke rumah kitorang yang dekat kampung. syokk sangat duduk kampung. meriah. langsung tak sunyi. kiri kanan semua rumah makcik-makcik dan pakcik-pakcik sendiri. rumah nenek pun dekat sebelah je. tambah pulak dengan keluarga yang memang sentiasa kecoh, confirm lah sangat best.

macam biasa, aku selalu lepak rumah nenek aku ni. tiba-tiba kecoh pulak sebab ada seekor biawak besar dah berjaya meloloskan diri masuk dalam reban ayam. apa lagi, pakat-pakat la pergi tangkap biawak tu.


biawak yang berjaya ditangkap dan diikat

biawak tu dibiar je macam tu. sebab tak ada siapa yang sampai hati nak bunuh. tapi kalau tengok perut biawak tu yang gemuk dan bulat, nampak macam dia dah telan ayam je. esok pagi, tengok balik biawak tu dah hilang. mungkin dah berjaya lepas kot. huhu

7 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

geli tgk..heheh..

gemok!

nur anis said...

nuyui : nuyui geli biawak ye. huhu.

Anisa Hang Tuah said...

besaq.

ahh

Ninie said...

Dah mati ke belum biawak tu???? eiii...takut + seram owwhhhh!!!

SoLy SoLicious said...

pergh... bapak besar

GtHans said...

biarkan sajer berikat mcm tu sampai pagi? siannya..

nur anis said...

anisa : serious memang besar tu..

ninie : biawak tu hilang. tak tau pergi mana. huhu

soly solicious : yup. memang besar.

gthans : huhu..nak bunuh tak sampai hati. ikat je la. tapi paginya, hilang pulak. berjaya lari kot.

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...