Thursday, May 24, 2012

awas penunggang motosikal !!

malam tadi, balik ot agak lewat. seperti biasa, drive berhati-hati. orang rabun silau memang kena hati-hati kalau drive malam. yang aku perasan, kereta malam tadi berdesup-desup lajunya. memang malam-malam orang bawak laju-laju ke? sebabnya, aku tengok belakang kereta aku berderet kereta. dalam sekelip mata, aku jadi kereta last kat belakang sekali. -___-"


lagi satu sebab aku kena berhati-hati adalah disebabkan penunggang motosikal. kenapa? sebab kebanyakan motor malam tadi tak ada lampu belakang. bahaya betul. nampak bayang-bayang je macam benda gerak-gerak. sekali rupanya motor. nasib baik tak langgar.


penunggang motosikal, sila periksa lampu belakang anda ye. kalau duduk bandar, tak kisah lah sebab cahaya terang benderang. ni jalan kampung. nak jumpa lampu jalan pun payah. sudah lah jalan gelap, motor gelap, baju gelap, helmet gelap, kulit pulak tak berapa cerah. -__-"

13 comments:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

yela kawasan kg memang bahaya dengan takde lampu jalan lagi. saya pernah kena sekali, ada 1 lori, lampu belah kanan mati. ingatkan motor, nasib baik tak melintas.

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui lau nk gerak,mmg chck lampu n yg pnting hon biar berfungsi tp tiap kali nak guna hon,time tu lak wat hal!

mizzkechique said...

lmpu depan, lmpu belakang, signal kanan, signal kiri, hon..semua ok.. yay!!!

ieda said...

memang punn dik
akk ada sekali dua nyaris2 nak langgar mereka nie ..
suke chilok satu layie huhuh

Lya Colours said...

itu la pasal. pakcik2 yg jalan naik moto kat kg malam2 ni, selalu lampu blkg xde. lampu depan je menyala. kalau kita dari blkg mana la kita nampak ye dak

wahida said...

aku pun pelik kenapa ramai bwk keta laju2 time mlm....mak scary tau!!

Kakzakie said...

Itulah bila memandu malam memang kena lebih pay more attention...

norhidana said...

kalu akak tak pyh tunggu mlm, siang2 hari pun ada hati2 ngn penunggang moto nih... suke beno ikut suke nk potong ke nk cilok....

Yana Libra said...

berhati-hati di jalan raya~~




p/s:jgn ikut dekat sangat dengan motor, sebab kadang2 diorang ni suka brek mengejut..huhu~~

are_lin@yu said...

uih bahaya ni.ayu naik motor gak..huuhu

♥ Wina ♥ said...

wina pun sama kalo bwk kereta paling takut dgn penunggang motosikal sbb dorang yg paling kecik ahahahahh

Nurul Akmal said...

Nurul kalau bawak kete.. selalu takut ngan moto.. Sebab kekadang moto boleh ade tetiba jer kat belakang kita...

IntaNBerliaN said...

tu la.. dh sellau jumpa motor yg xda lampu.. mmg bahayalah... bila dah dekat br perasan...

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...