Thursday, October 4, 2012

review novel : cinta hati kita




akhirnya, baru habis satu novel je dari tiga novel tu. novel Cinta Hati Kita by HM Tuah Iskandar. bagi aku, cerita ni ok. ending yang tak terjangka. yes!! aku sangat suka baca cerita macam tu. yang bila sampai ending, "laaaaa. macam tu ke." mula-mula nak start baca tu, agak malas, and bosan je rasa. tapi bila dah sampai suku, hambekkkk. rasa macam tak nak berhenti. bila dah sampai suku yang terakhir tu lagi la. memang tak boleh berhenti langsung. -___-"

bawah ni sinopsis dia.

Sinopsis

IMPIAN Manis ingin memiliki rumah tangga yang aman dan bahagia. Tapi, apa yang tersurat, dia menjadi isteri kedua. Maka terpaksalah dia berkongsi sekeping hati. Manis sering ditinggalkan sendirian. Malahan, pertemuan dengan suaminya perlu secara sembunyi-sembunyi.

Bagaimanapun dia redha menghadapinya demi kasihkan si suami.Sepuluh tahun Manis merahsiakan identiti suaminya. Selama itulah dia menelan umpat keji jiran-jiran yang menuduhnya perempuan simpanan. Kelahiran lima orang cahaya mata menguatkan lagi tuduhan mereka terhadapnya. Namun, langit bagai mahu runtuh bila perkahwinan rahsia mereka telah dihidu oleh pihak media.

Seluruh negara gempar dengan berita itu. Suami Manis rupa-rupanya seorang tokoh yang dihormati ramai! 
 
 
tapiii. bagi aku, cerita ni bukan mengisahkan Manis semata-mata. tapi lebih kepada insan yang bernama Pairun. seorang juruam terkenal tapi terlalu banyak masalah.siapakah Pairun. apa rahsia Pairun. and lagi satu, cerita ni bagi tahu kita, orang berkedudukan, orang berpelajaran tinggi, tak semestinya mempunyai akal yang cerdik dan matang. cerita tentang orang yang lebih suka bertindak mengikut emosi. cerita tentang ego.


apa pun, cerita ni best. aku rate 4/5. ^___^


p/s : cerita ni bukan cerita cinta remaja ataupun cinta orang muda ye.

18 comments:

♥ Wina ♥ said...

akak x minat membaca uhuhuu...

tapi suke kalau anak² minat membaca nanti

AnneRaini said...

Akak ada byk lagi novel yang dari thn lepas dah beli tp tak baca2...hadui ntah bila nak baca ntah.

Ema Blog said...

lama tak baca novel

Myra Jay said...

Wahhh macam best je :)
Nak kena cari gak ;D

Haryati Faizal said...

erm... ok jugak ye... nk try carik jugak lah...

ejulz said...

wahhh.. rm10 je..

IntaNBerliaN said...

mesti best sbb dpt rate 4/5 lagi :-)

IntaNBerliaN said...

mesti best sbb dpt rate 4/5 lagi :-)

AkuMalas said...

Novel Untuk yang tersayang aku belum lagi habis..tunggu abis Exam baru baca. (^^)

ayut said...

cerita orang mengikut perasaan ea..mesti time bace ni tak puas ati je kan dgn apa dy bt..hahaha :p

nuyui a.k.a miss YUI said...

yerke.lama dah tak beli ni.

izan mama mia said...

mmg masa nak mula baca rasa cam tak best jer..tapi selepas tahu jalan cerita dan .....mmg tak sanggup nak behenti baca...

sal ya said...

nanti nak ke mph la cari buku. dah lama tak beli buku cerita ni.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

novel ni lain dari yang lain. kalau sesetengah novel banyak sangat pasal cinta, sampai dah tau ending camne :)

Deq's Qienz said...

Ermm dh lama sgt xusha novel..xdan la..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ala anis akak xder g novel tu..nk kena beli jg nih...mesti best sebb rate pun tinggi haha

Masya said...

hm tuah kalau menulis endingnya mmg diluar jangaan ... akak pun ade satu novel dia.. satu .. x ingat tajuknya ape... tp tu jerlah satu yg ade ..

Nora Karim said...

tgk sinopsis macam menarik pulak... akak ada satu je novel HM Tuah...

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...