Saturday, April 23, 2011

5 benda yang perlu ada untuk study

minggu exam dah bermula. semua mesti sibuk study kan.

apa 5 benda yang perlu ada sebelum mula study?


1) nota yang sudah disusun rapi

kalau tak ada nota atau buku, macam mana nak study kan.

2) pen, pensil dan highlighter

ini penting untuk tanda keywords and untuk buat nota tambahan.

3) kamus

untuk yang tak fasih english macam aku, kamus adalah sangat penting. bukan semua perkataan english tu aku paham.

4) laptop

laptop ni penting. ye la, kita mana boleh fokus study lama sangat. kena selang dengan hiburan sikit. haha.


5) handphone

(penat aku cari handphone aku tadi, nak ambik gambar. macam mana aku boleh lupa, handphone tu aku tengah pegang untuk ambik gambar. -_-' )

handphone ni penting, mana tau ada urgent call or mesej ke..senang nak angkat. (alasan)


apa pun, good luck semua yang nak exam.. ^_^



5 comments:

ferra said...

hehe i yg len wajib ada. tapi latop tuh. tak leh bukak lama2 kang tpesong iman nak stadi heheh

cikgu fiQ said...

1 lagi ko lupe,,,,
makanan!!!
hahha!nway,juz bLogwalking here..kaLu sudi,foLLow lah bLOg sy,,
http://simpleasfiq.blogspot.com/

Aku Ibu Muda said...

laptop? hehe....utk sesi iklan je tuu :)

udie joe said...

bagus2..bleh wt rujukan nih.. =)

nur anis said...

ferra : huhu..tau takpe..study sehelai..pastu tengok laptop pulak..

cikgu fiq : haha..tadi takde makanan..

aku ibu muda : sampingan yang memesongkan..huhu..

udie joe : sila-sila..

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...