Wednesday, April 25, 2012

petua kurangkan jerawat muka

assalamualaikum semua. :)


tadi sempat juga berborang-borak dengan rakan sekerja. topik kecantikan memang jarang lari. ada je selalu. akak tu sempat juga bagi petua tradisional untuk hilangkan jerawat nih. caranya, cuci muka dengan air beras. kalau nak buat scrub pon boleh jugak. blend dulu beras tu kasi hancur. lepas tu bancuh dengan air sikit.


terasa macam nak mencuba pula. sebelum ni asyik bergantung dekat produk yang ada dekat kedai je. apa salahnya guna cara tradisional kan. confirm tak ada bahan kimia. ^__^  


siapa pernah pakai produk delacin t?


ni dia delacin t.


kalau siapa-siapa pernah pakai, bagi tahu lah keberkesananya. ada orang cakap elok. jerawat boleh hilang. ada jugak cakap tak berapa berkesan.

11 comments:

mizzkechique said...

hbsla beras kt umah nt..hehehe..

IntaNBerliaN said...

akak pnh guna produk ni tp mybe jrawat akak teruk sgt time tu so, x ok tp kwn akak pakai ok tau...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

saya tak pernah guna. yang selalu saya buat letak krim kat jerawat. hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

xdpt nk tlg.. hihih.

Syazni SimplyStyle said...

huhu jerawat sy jenis degil..produk sapu2 ni tak berkesan kat jerawat kat muka ni..kena amik supplement/collagen drink baru ok :)

scrub pure active multiaction garnier pun membantu la jugak :) cepat surutkan jerawat.

norhidana said...

akak nih penah pakai dulu oxy itu pun kulit akak tak tahan sbb kuat sgt oxy... produk lain tak penah try la dik

norhidana said...

akak nih penah pakai dulu oxy itu pun kulit akak tak tahan sbb kuat sgt oxy... produk lain tak penah try la dik

Yana Libra said...

masa nak masak nasi tu guna lah air basuhan ke-2 beras yang nak dibuang tu..huhu~~

saya kadang2 buat gak.. :P

misz sheyla said...

pernah guna ni masa study dulu..time tu memang muke teruk gile jerawat...ok la... kalau x yang ni try c my cin <-- x salh mcm ni ejaan die.. dulu beli dalacin T kat farmasi kena tulis nama n num telefon..sebab ubat terkawal ke ape ntah...

MamaEma said...

sekarang pakai safi jer..

Anonymous said...

Saya pernah Cuba produk ni...utk kulit saya okey je.cepat je jerawat kering..akk try lah..insyallah jerawat akk berkurng

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...