Sunday, October 10, 2010

berubah sebab couple

bercinta? adakah perlu kita ikut apa yang pasangan kita suruh?

ada orang kata, 'ala, baru couple je pun. suka hati la nak buat apa.'

bagi aku, selagi benda yang disuruh tu elok dan demi kebaikan, tak salah pun. contohnya, si dia kawal tingkah laku kita. jangan keluar selalu. jangan lewat-lewat sangat. and apa-apa lagi lah. orang tengok macam mengongkong. buat itu x boleh, buat ini pun tak boleh jugak. pakai ketat-ketat tak boleh. x salah semua tu selagi yang ditegur tu demi kebaikan kita.

tapi semua tu cara nak disiplinkan kita. kalau betul kita ada impian nak hidup and kahwin dengan pasangan kita tu, apa salahnya. kalau fikir, 'lantaklah. belum kahwin lagi pun. nanti dah kahwin berubah la.' tapi, boleh ke kalau kita dah terbiasa dgn kehidupan kita, kita boleh berubah serta merta lepas kahwin? rasanya, nak berubah ambil masa jugak. berubah sikit sikit.

semua ada pandangan masing-masing. buatlah apa yg diri kita rasa terbaik untuk kita sendiri. but for me, semua yang dia tegur memang demi kebaikan aku juga. bersyukur sebab dia boleh tegur salah silap aku.

2 comments:

Peminat Katie Holmes said...

kalau membawa kebaikan tak salah pun berubah.

Ckin Kembaq said...

Seeloknya mmg mcm tu la..tegur menegur tu kan penting agr tak jadi hawaq(nakal) right?...hehe

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...