Saturday, April 2, 2011

jogjakarta - episod 5 - candi prambanan

sambungan daripada jogjakarta episod 4.. dah lama tertangguh nak sambung.. yang ni baru masuk hari yang kedua..

destinasi yang kedua adalah lawatan sambil belajar ke candi prambanan..

apa yang perlu dibuat, cari elemen-elemen yang rosak.. lepas tu kena suggest cara nak baiki pulak..

jom tegok gambar.. tak reti nak cerita.. ^_^

sebelum pergi.. dekat lobby hotel.. kiri dan kanan adalah penyumbang gambar ni semua..


keadaan jalan raya dekat jogjakarta.. tak sesak sangat sebab kebanyakannya motor.. kereta kurang sikit.. tak macam dekat malaysia..


cantikkan gambar ni.. ni la candi prambanan.. besar giler.. itupun candi kecik-kecik tepi tu dah runtuh sebab gempa bumi dulu..

tapi, aku tak masuk satu pun dari candi tu.. sampai sana je period pain.!! serious rugi sangat..



close up sikit candi nya.. tengok la ukiran dia tu.. kreatif sangat orang zaman dulu kala buat benda tu.. dah la tak pakai simen pun..



okeyh, ni je gambar.. nanti sambung dekat entry lain.. letak banyak sangat gambar takut berat and takut korang bosan pulak nak baca.. heee...



6 comments:

Anonymous said...

http://jenamax-truestory.blogspot.com/p/helah-jutawan-internet.html

Nava Kishnan said...

Lovely place, have not visited but heard so much from my friends.

Sogeking Kun said...

aku baru lepas pegi jogja tahun lepas. bleh tahan jugak la. tapi aku lebih prefer bandung. heaven!

ada mokhtar said...

bestnye jalan-jalan =)

cEmpAkA BirU said...

Cempaka teringin nak g jalan sana, especially nak tgk tempat yang kena tsunami dulu tu...

AdiaLuze said...

Napa cam sonok sangat ni .. Bila la leh gi ni kaann .. huhuhu

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...