Monday, March 28, 2011

kenapa aku lain dari yang lain? dah macam ugly duckling.

cuba tengok gambar dekat bawah ni...

-
-
-
-

tengok la.. yang lain semua oren.. sekor je hitam..
kesian dia..

aku musykil jugak..
terus tanya mak..
"mak kenapa sekor ni hitam?"

mak pun jawab...
"nak buat macam mana.. yang sekor tu anak angkat.."

ha.. anak angkat?

tengok gambar bawah pulak..

-
-
-
-

yang ni semua anak hitam-hitam.

sebenarnya yang sekor hitam tu anak kucing ni..
tapi mak kesian..
anak dia banyak sangat..
6 ekor..
maknya pulak kurus..

so, mak aku pun ambik sekor letak kat kecik.
kecik pun terima je anak angkat tu dengan hati terbuka..
dia jaga macam anak dia sendiri..


1 comment:

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah my blog Aku Sebutir Pasir kalau berminat nak baca my travelling experiences to 45 buah negara.. :)

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...