Tuesday, February 28, 2012

beza student jpa, ptptn dan mara


student jpa
dapat duit lambat sikit.
selalu dalam 2 atau 3 minggu selepas masuk sem baru.
kadang-kadang sebulan nak tunggu.
so, lambat sikit la nak dapat makan sedap-sedap kan.
tapi lepas shopping sakan dan makan tak ingat, kena lah makan maggi bila dah hujung semester.


student ptptn
mereka beruntung sebab duit selalu masuk awal sem.
tapi biasa lah, cepat dapat, cepat lah habisnya.
^__^


student mara
kalau tak silap, elaun mara setiap bulan kan?
sebab tu dapat makan sedap-sedap dari awal sem hingga akhir sem.
tapi, akan sesak bila dah hujung bulan.
macam orang yang dah bekerja jugak.
hujung bulan mula lah sesak.
-___-"

12 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

lau pndai brbelnja takde mslhkan..hihi..

Kathy Tuah said...

mmg tepat sekali gambar kat atas tu..huhu..

Yana Libra said...

oo..camtu eh budak mara? baru tau..hehe..

tapi budaj JPA dapat banyak lagi dr PTPTN, yang pnting pandai2lah merancang duit tu dengan betul.. :)


p/s:dah klik nuffnang awak~~ :D

.........cP~ said...

Entahlah. Sebagai budak tajaan JPA, biasa2 je makan. Kawan2 pun jenis berjimat cermat bab makan ni. Tengok kawan yang dapat PTPTN kat U lain boleh jalan sana sin lagi. Uhuks. Mungkin course saya perlukan banyak duit.

anisalya said...

hahaha... ada beza ke? makan sedap2? time study mkn sdp2 tu kadnag2 je. bila mls nk kuar mkn, mencekik maggi jugak.

anakcikbob said...

tatau apa beza elaun & biasiswa.
kalau elaun, memang sikit. 200+ je. cukup2 nak bayar sewa rumah & api air masa tu. T_T

nur anis said...

nuyui : setuju...hehe

nur anis said...

kathy tuah : betul kan..:)

nur anis said...

yana libra : yang jpa pun kadang-kadang sengkek..kagum dengan budak ptptn yang mampu urus duit dengan bijak..:)

nur anis said...

.....cp : saya dulu banyak habis makan and jejalan je..hehe

nur anis said...

anisalya : maggi memang kena sentiasa ada dalam simpanan..:)

nur anis said...

anakcikbob : rasa sama je kot elaun ngan biasiswa..cuma elaun bagi tiap bulan..kalau bagi sekali gus macam jpa, sekali gus jugak habis..hehe

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...