Thursday, September 13, 2012

korang breakfast apa hari ni?

morning semua. dah breakfast belum ni? pagi ni aku dah tibai nasi lemak dengan ayam goreng. ^__^ seharian tak sentuh nasi semalam, bila dapat makan nasi hari ni, terasa "waaaa..puasnya..." korang breakfast apa hari ni?


seminggu ni aku asyik membeli makanan kat kedai je. mak kan tak ada seminggu. selalu nak pergi kerja, breakfast dah siap atas meja. balik kerja, nasi dengan lauk dah siap atas meja. hahaha. manja ke? ehhhhh.. takkk. dah memang sifat seorang ibu macam tu kan. anak dia ni, tukang ngapp je lah. ^__^


seriously aku memang tak suka masak. aku lebih rela tolong abah bercucuk tanam ke, angkut tanah ke. daripada masak. hahaha. walaupun aku pandai membuat kuih raya, tapi bab masak memang fail. sebab aku rasa memasak tu agak leceh. tapi kalau dah terpaksa, memang aku masak je lah. dan haruslah masakan yang senang macam sup atau tomyam. ^___^  


sekarang ni je la, ada jugak aku menjinak-jinakkan diri belajar masak. sedar dek umur ni. umur dah meningkat. tak kan tak pandai masak lagi kan..hehe.



35 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

bkl mkn nasi lemak nanti..hihi..samalah kt..bab mask mmg fail!

Kakzakie said...

Walau macamana tak pandai pun kalau dah nama perempuan masuk dapur kalau bahan dah ada mesti boleh punya anis..

Kakak sarapan roti sosej gulung hari ini. Minum air milo.

pinky said...

hehee...akak mkn karipap jer seketol..tgh diet....huhuhu...

Cik Puan Izan✿ said...

sedapnyaa nasi lemak ayam goreng... teringin rasanyaa...

Nur Hafizah Hussain said...

hehe..sedapnye breakfst nasi lemak ngan ayam..tak mengantuk ke?. saya jarang amik breakfst..kalao tak..asik dating ngan MR Jam... je lah..hehe

:: Mrs.Eady :: said...

masak yg simple simple dah la kann :)

~didiey~ said...

sy mkn key teow goreng + telur mata..beli jugak~wee

Sue PeLik said...

tak bekpes pun lagi. sedeh!

MizzTina said...

haip, kena rajin masak.. simple pun jd la..

Cik Saila said...

sama la..akak pun xpandai masak..tau mkn je..pg ni akak sarapan koko kolagen je..hahaha..lunch nnt bru mkn beriya2 ;p

are_lin@yu said...

hihi jom tukar minat kita kepada memasak anis..hehe

MRS Rongoks said...

ika makan pagi je skrg . malam x makan dah . hukhuk

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sama macam akak je, masak sup dengan tom yam. memang senang sangat2. hihi.

pagi ni akak makan nasi goreng :) jap lagi lunch mesti belasah ayam punya ni. hik3

IntaNBerliaN said...

akak makan roti + kurma je td.. :-)

Bazilah (^0^) said...

xpe, lelame nnti anis pandai lah masak. skrg snang jer nk msk, google jer resepi kt tenet hehe

nanieybarnieylurviey said...

bagus2.. da ada kesedaran utk memasak.. hehe.. slowly nnti ok la tu.

ari ni breakfast nasi lemak.. teringin plak.. :)

Mrs. Norrie said...

blm mkn lagi...terasa kelaparan yg sungguh2

AnneRaini said...

akak breakfast kuih je..tghari kang pun mkn kuih jer..kesian tak?

Wanieys said...

wah bfast nasi lemak dgn ayam goreng bunyi macam sedap jer hikhik

lia said...

Haaa masa nak kawen kan... Ada 2-3 org mcik tnya... Ko kawen ni cmner la ko nk bg laki ko mkn ha3 sbb lia x reti masak langsung2...

Skng? Boleh la jugak..

Asfaliza Mohd Yatim said...

sedapnya nasi lemakkkkkk

LelakiSemalam said...

telor setengah masak 6 biji...:)

~AmyLiana86~ said...

kena belajar masak gak tuk kawen nati..kalau tak malu kat mertua nanti..hehe..

akak makan ns lemak telur mata je td.. =)

Haryati Faizal said...

ha...kene blaja masak gak!, kalau ada husband nanti, msti husband nak rase gak masakan dr air tangan wife dia...

LiYa HaNiF :: said...

macam akk lah.. dulu paling tk suka nak masak tau makan je.. alih2 dah kawin dah ada anak terpaksalah kan.. hehehe br sedar seronok kalau memasak ni sebenarnya...

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

hehe OE sarapan roti je...
malas nak masak...
^^

CikFi said...

hr ni xde bf pon... 2 in 1 jer.. bf pergi ke lunch.. hehe

KY said...

KY tadi makan, mee goreng jee...

izan mama mia said...

comel..header..ayu anak dara ddk bersimpuh berbaju merah..manis gitu...blog wajah baru ker...tomey...

Atiqah Wadiah said...

breakfast dgn angin je :(

Michelle Hopell said...

mane boleh malas2 nie Anis .. hehe~
actually kita sama tp tu dulu. :D

dhinai adnan said...

Tau pon ko

MamaEma said...

tadi makan mee kari...tgahari ada dpn mata ni

Zie Madini said...

zie lak tak bekpes. lepas subuh, lanting mikail kat papa dia suruh jg. then turn zie plak yg tidur.haha. jam 10am gitu baru bgn :P

mlm tak leh tidur arr...jaga dan susu kan mikail yg kerap bgn.

Nurul Akmal said...

Waaaa teringin nak makan nasi lemak daun pisang.. payah betul nak cari yg sedap.. yg ade semuanya hampeh..

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...