Monday, September 10, 2012

tempahan sate untuk jamuan raya

hari khamis lepas, aku ambik cuti semata-mata sebab ada tempahan sate untuk jamuan raya pejabat felda wilayah trolak. nak membakar sate tu dekat tempat jamuan tu. sebab tu aku kena cuti. nak menolong abah membakar sate. 5000 cucuk tu. perghh.. 7 jam jugak nak membakar tu.


 ni on the way nak pergi. penuh kereta. siap kena bawak 2 kereta lagi.
abah..mpv please! hehe


 sesi menyediakan meja gerai.


 mula sediakan api untuk membakar.


 weee.. jom kita membakar jom. ni tinggal bakar dalam 3000+++ cucuk je lagi.
1000++ dah siap bakar pukul 4 pagi dekat rumah. -__-"
kitorang orang first sampai tempat jamuan. tengok gerai lain kosong lagi.


 dengan mem besar (mak).. hehe
dekat sebelah tu, orang ayam golek baru je sampai. kenyang ayam golek lah kitorang.


 ramai pembantu. semua kawan-kawan abah ni. gerai kitorang memang dah jadi tempat melepak. kawan-kawan abah semua datang ke tempat kitorang. sambil sembang, sambil makan sate. ^__^


 azee membajet! rugi bagi dia bakar. habis banyak jatuh-jatuh. -__-"


 kerja ni je sesuai untuk dia. tukang hidang. hahaha.


sorang sepinggan. tapi bila kena serbu..perghhh.. tak terkawal rasanya. bila licin meja, ko tengok banyak pinggan kosong je tinggal. haha. bijak orang-orang ni. campur dua pinggan jadi 1 pinggan.


sebab keletihan yang amat sangat, maka jumaat hari tu pun aku sambung cuti. hadoii.. habis tinggal sikit dah cuti aku. -____-"


p/s : ada sesiapa nak order sate? area kuala selangor - sabak bernam. area batang berjuntai. area tanjung malim - sungkai. minimum 1000 cucuk. kalau yang dekat dengan sekinchan atau felda sungai tengi tu, boleh dipertimbangkan minimum order. ^__^

contact - anis (013-6422724)

27 comments:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kite bako kite bako :)

norhidana said...

lahhh akak tak tau pun kamu amik temapah sate dik... murah rezeki time2 raya ni kan... kalu akak nk oder tak boleh ke? kt area ampang nih? hehehehe msti sedap nih

Sue PeLik said...

sedapnyaaaaa satay!!! huhuhu

IntaNBerliaN said...

wah.. bnyak tu kne bakar... sedap plak nmpk sate tu :-)

AnneRaini said...

wah tokey sate rupanya..mesti sedap ni..cer bg resepi sate sedap sikit..heehe

Lizzie Yasmin said...

lapo sate di buatnya nie..

are_lin@yu said...

ni family bisnes ni..hehe

nanieybarnieylurviey said...

sdpnye... nak sikit.. lme x mkn satay..

KY said...

sedapnya sate, i like...

Tihara said...

wah besar2 sate dia, mmg berbalou..kalo dekat leh terai rasa.. :)

izan mama mia said...

mak aih..sedapnya satey..tambah2 anak dara yg bakar..hehehhe..are klang boleh tak?...saja lah tanya..hihi

sal ya said...

sate... sedap tu.

pinky said...

sedapnya satey....masa raya umah akak ada tempah satey...tp thn ni satey abg tu terlebih garam...masin sesangat...tp klau dah antu satey...masin2 pun abis jgk...tp akak cuma makan satay ayam...hehehhee

Kathy Tuah said...

sedapnya kalau dapat makan sate petang2 mcm ni :p~

Afne said...

bestnya sate.. blh cilok2 mkn free. tgk beso2 sate tu.

yoon da-hyun said...

boleh la order eahhh ~
hehe :)

Nora Karim said...

amboih sedapnya satay....!! pandai anis membakar ye? mesti kepenatan... 5000 cucuk tu....

✿Lady Ainaa✿ said...

makaihhh 7 jam!! tapi memang la lama an, 5000 cucuk, memang lepas tu bau badan jd bau sate la.. owh, ena stay kt tg malim.. boleh la order kalau nk buat parti pape t..

Manan Qayyim said...

sedapnye satey tu..... nk secucuk...

nuranis buat bisnes satey ye...?

My recent post : Gabreil Muniz : Kudung Kedua-dua Belah Kaki, Hebat Bermain Bola.

*azni* said...

rajin anak abah ni..:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

nape tak di ipoh??huhu

Cikgu Ma said...

nak sate free boleh? hehe

MizzTina said...

boleh order x? hehe

MamaEma said...

kalau tahu dah tempah dah...

Jue Derella said...

gulp... da lma xmkn sate... nyum nyum...

NUR said...

Banyaaaakkknye satay.. Bak sini skit..

Zie Madini said...

Tu kalau zie. tak cukup sepinggang. kena 5 pinggang. hehehehehe

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...