Monday, September 10, 2012

dari kisah "untung la sape jadi cikgu"

minggu lepas baru aku baca entri "untung laa sape jadi cikgu" yang agak hot tu. tak silap entri tu dah lama dah. tahun lepas punya tu. dah siap di remove pun. tapi tak tahu macam mana, boleh dibukak lagi. aku pun apa lagi, haaa..laju je lah baca. siapa belum baca, meh baca kisah "untung la sape jadi cikgu ni ye."


ramai juga yang tak puas hati sebenarnya. mungkin sebab dah dikritik teruk-teruk, tu yang di remove entry tu. dengarnya pun, orang tu dah minta maaf pun. 


kelmarin aku ada baca entry yang membalas entri "untung la sape jadi cikgu" tu. kalau siapa rajin, baca la, "untung lah sape jadi suami cikgu" hihi. rajin pula orang ni membalas ye.


yang dah baca tu, fikir-fikir lah sendiri ye betul ke tidak. aku pun, malas nak komen apa-apa. sebab akak aku sendiri cikgu kaunselor. bila dia tension, dengan aku sekali tension. sebab dia suka mengadu kat aku. -___-" penat nak dengar. haha. yang aku tahu, setiap kerja, ada susah, ada senang. ^__^ bila susah, ngadap lah kerja sampai siap. bila senang, jom kita blogging. weeeee.

26 comments:

Sue PeLik said...

tertarik dgn entry awk. sbb saya mengikuti blog liyana dan blog yang buat kenyataan balas tuh. :)saya setuju. betul cakp awak setiap kerja tuh ada susah senangnya. tak payah kata kerja aku paling susah dalam dunia kerja orang lain paling senang. kan? bila baca org yang mengutuk cekgu tu. sumpah terasa. tapi apa yang saya buat? mampu tersenyum jer laaa huhuhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh bc lg ni.

pinky said...

hahhaha...aku suka part yang last tu...


ntahlah akak pun mls nk komen...

MizzTina said...

yg penting, semua kerjaya ada cabarannya..

♥ wawawawa ♥ said...

yang entry "untung sape jd cikgu' tu mmg sy x agree langsung la..selaku bakal cikgu & dr family cikgu sy rasa akak tu mmg salah hehe

~didiey~ said...

kakak cikgu kaunselor,adiknye plak??hihi
rasanye si adik pown dah boleh jd cikgu kaunselor kowt :)

jemput join segmen didiey

:: Mrs.Eady :: said...

kerja ape pun semua nyer mulia kalau kerja yg halal..

eLL said...

baru tahu citer ni hahaha

are_lin@yu said...

cikgu sekarang mmg mncabar..tak mcm cikgu dlu..skrg lg byk kja..huhu

dear dah daftar says.com ke blog..klu blum jom lah ke blog ayu ;-)..blh wat duit ;-)

http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/09/jom-buat-duit.html

IntaNBerliaN said...

akak xbc lagi pasal ni.. leh bc

norhidana said...

hehehe tak penah baca, ko tau je akak ni nama je blogger tp jenis yg time keje je, time umah mmg lesap heheheh...

biaslaah tu dik, betul tu tiap keje selalu ada pro n contras nyer... sama je sebenarnyer keje apa pun

Kakzakie said...

Bayangkan apa akan jadi dunia ini kalau tanpa guru/cikgu?

Wanieys said...

xtau nk komen cmna bab ni eheee

izan mama mia said...

beza cikgu dulu dan sekarang..hahahah..dah takmo..kang hot lak komen nie..hihihi

ieda said...

setiap pekerjaan
ada pro & kontra ..
tapi yg jelas disini
kerja kerajaan skrg memang banyak untung dari dulu .. kan kan kan ;)

~AmyLiana86~ said...

semua kerja ada susah senangnyer kan..

Lyaa Suriany said...

tiap org mmg ada pendapat msg msg kn
tp rase nya
kalau dh sentuh bab snsitiviti tu
bek pendam kan je pndapat tu

kite bace blog die..
agk tdk stuju..
tp xsmua la
ade gak content yg kte setuju
hehe

Haryati Faizal said...

suke ayat anis yg last tu..sempoi je...
masing2 ada pendapat sendiri so, tepuk dada tanya hati....

Cik Nur said...

betul, setiap keja ade susah dan ada senang.. kadang2 tu nampak mcm senang..padahal..... :)

aanie said...

dah baca entri tu...entri balas belum lagi....

ntah la...no komen....pendapat peribadi kan....

dwaty said...

setuju... mana ada kerja yang senang jer... pasti ada susah... kalau x susah pun... mesti kita susah naka dapatkannya dulu... so, bila dah senang mehla kita blogwalking... hehehe

dwaty said...

dah baca dah....

suka entri 'jawapan' tu... hehehe

sal ya said...

blog tu dah tutup pun. ada jugak baca. tapi tak patut la dia kututk cikgu pun sebab dia tak rasa macam mana jadik cikgu. susah bila ada mind macam tu. liyana tu dah mintak maaf tapi dalam masa yang sama dia still nak menangkan diri dia. kawan2 akak cikgu. jadik dia orang mmg bengang sgt.

adianiez AIDA said...

ha ha aida da baca.
no komen...

Nora Karim said...

alahai... setiap kerjaya tu ada susah senangnya... dan setiap orang tu... PAKAR dalam kerjaya masing-masing... so tak timbul "keje ko senang tak macam keje aku"

NUR said...

Ha ha.. Macam2 Pendapat masing masing.. Dan Dari satu topic meleret leret topic yg lain pula kan dear

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...