Thursday, April 19, 2012

gigih bertarung dengan nafsu sendiri

huh! payah betul berkeadaan begini.
masuk blog sana, online shops.
masuk facebook sini, online shops jugak.
harus lah nafsu ingin membeli tu sangat membuak-buak.
belum lagi bila berjalan-jalan masuk kedai ke kedai.
tengok itu teringin. tengok ini teringin.

ingat senang ke nak kawal nafsu nak membeli itu ini.
susah woooo bagi aku yang memang suka beli itu dan ini.
kalau keluar tak beli apa-apa, rasa macam tak puas hati je.
mesti nak jugak beli walau getah rambut harga seringgit.

sekarang ni dah lama tak beli baju dan handbag.
nak kata tak ada yang berkenan tu, memang tipu habis lah tu.
kalau buat list mana yang berkenan kat online shop yang berlambak-lambak tu, tak cukup 1 page.

 
memandangkan sekarang dah bekerja, dan hanya berbaju kurung pergi kerja,
terpaksa batalkan niat beli blouse-blouse yang comel-comel tu.
kat dalam almari tu pun banyak baju yang tak terpakai.
bukan taknak pakai, tapi tak tau nak pakai pergi mana.
duduk kampung ni, mana aje lah nak pergi kan.


sebab tu bila si adik dan si kakak balik kampung,
melenggang diorang tak payah bawak baju.
dari hujung kepala sampai hujung kaki, semua main rembat dalam almari tu.
fine..tipu lah semua kan. haha. tapi selalunya memang baju lah diorang kebas.
siap ambik tak pulang-pulang pun ada.
tapi takde lah nak marah pun.
share baju antara adik beradik tu perkara biasa.
baju adik laki aku pun kadang-kadang aku kebas. hakhak.

copp..panjangnya entri ni. dah lah..nak stop..
bosan pulak orang baca nanti.


14 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

permepuan memang sukar kawal nafsu bila berkaitan benda2 cm ni kn :P

noor said...

anis pompuan mmgkan kejenyer nk membeli jer hihihiih...lg2 hbag aduhaiii mmg ssh kalau dh bkenan xbeli. akak gitu jugak

Ckin Kembaq said...

biasalah tu akak..hehe

Ckin Kembaq said...

biasalah tu akak..hehe

nur anis said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

hakhak..biasalah tu..

nur anis said...

@noor

lagi-lagi bila dah pegang duit sendiri..makin ligat membeli..huhu

nur anis said...

@Ckin Kembaq

huhu..normal kan..

Kakzakie said...

Kakak kalau ke rumah adik-beradik kalau baju kadang memang pinjam aje tak payah nak beratkan beg...

*SiRibenMerah said...

kena kuat hati.. jgn terpengaruh sgt.. hehehe

Nurul Husna Mohd Hassan said...

betul2. lagi2 ramai adik beradik perempuan yang sama size, memang amik kesempatan la pakai baju diorang. hehe.

fazitaismail said...

haii salam kenal..

memang lah nfsu membeli kita sbgai org perempuan nie tersgat lah kuat..sama je kita nie..kalau ikutkan hati ujung bulan mkn megi jekk hehe...

norhidana said...

heheheh takpe nnti lama2 ia akan hilang sndiri...dulu2 pun aku kuat membeli gk, asal gaji msti sambar brg makeup, baju, kst... tp sejak2 dh ada anak nih lama bebeno tak beli makeup ngn baju baru asik beli utk aiyan je heheheh

IntaNBerliaN said...

akak plak sejak dh ada ank, nafsu tu timbul bila tgk brg ank je.. brg sendiri nafsu tu tetap ada, tp utk anak nafsu tu lebih2 lagi..hahhah

MamaEma said...

nafsu nak membeli memang tinggi..tapi bila pandang dompet..dipandang sepi

..klik klik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...